Plus blokuje połączenia?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

kisiel291
Stały użytkownik forum

Re: Plus blokuje połączenia?

Post autor: kisiel291 »

pgoral pisze: Dobre karty w swoim numerze seryjnym na piatej pozycji powinny mieć cyfry 1, 2, 3, 4, 5 ale nie 0, 6, 7, 8, 9.

złe są te karty które
Nieprawda mnie mówili że parzyste nie chodzą ;)

. a na poważnie sposób z rozłączaniem i logowaniem ponownie mnie osobiście bardzo denerwuje szczególnie że musze to robić co srednio 5 minut. Zaczęło sie to jakieś 10 dni temu. Wcześniej chodził nawet całą noc emulek. Problem dokładnie polega na tym że stronki i emulek nie chodzą ALE chodzi ping na serwery!. Może złaski swojej ktoś sprawdzi naprzykład ping 193.219.28.146.. ja otrzymuje czasy po 500ms. Jest to serwer proxy ale po ustawieniu go w przeglądarce i tak nie można oglądać stronek. Wina leży po stronie operatora któremu najprawdopodobniej nie przyszło do głowy że w takim mieście 250K ludzi może ktoś chcieć internet bezprzewodowy. Gratulacjie iPlus :)... drugą ewentualnością jest przeskakiwanie pomiędzy stacjami bazowymi.
Może ktoś na to poradzi????
PS. Witam wszystkich :)
E160 Play
borowek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: borowek »

Bardzo zainteresował mnie ten temat bo mam bardzo podobny problem jak autor tematu.
Opisze troche co się dzieje:
lapek hp nx 8220 + merlin u630 al bo 530 nie wyjmuje go bo pisze ;) posta, dodam że merlin zdobyczny z dani, miał simlocka na sieć 3 zdjęty za pomocą jakiegoś programiku autorskiego z forum. Program do obsługi to Mobilink wersja ze strony ery. Sieć plus karta simdata.
Problem jest gdy siedzę na necie, nie ma znaczenia czy zasysam czy przeglądam strony czy gram. Po jakimś czasie połączenie znika po prostu nie mam netu choć mobilink pokazuje zasięg i że jest podłączony do sieci, modem też świeci czy na niebiesko umts czy zielono gprs. Nic nie moge zrobic bo dla programu jest wszystko OK(używałem też innych wersji orginalnego duńskiego itp). Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie programu wyjecie modemu, i to nie zawsze działa, np po "restarcie" nie moze znależć sieci szuka 30 min paranoja.
Podobną sytuację miałem na telefonie z gprs ale zapomniałem o ciągu AT+CGDCONT=1,"IP","www.plusgsm.pl" który stosuje tez w merlinie.
Czy ktoś może umie rozwiązać ten problem?
Mam sugestje odnośnie temeratury modemu mój jest gorący szczególnie gdy gram (bliskość karty graficznej), tak na oko właśiwie na dłoń to temp. ~45*

Może jakiś super user wie co z tym zrobić, jakieś rozwiązanie musi istnieć.
P.S.
Użwam czasem noki 6822 przez irda nigdy nie miałem tego problemu NIGDY

Pozdrawiam
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

a u mnie zrobiłem tak:
przesłałem sobie konfiguracje web ze strony noki. Po tym nie mogłem sie zalogować do sieci (nie wiem czemu) następnie ustawiłem ponownie plusgsm gprs. wybiłem wirusy (był wirus skryptowy IRCcośtam coś tam/Trojan, zainstalowałem zonealarm i już mi net chodzi :)
z ruchu w necie co jakiś czas dostaje próbe przejęcia portów np. od emulka te 4662 (czy jakoś takoś) więc pewnie to blokowało mi net.
Aha pod firewal z windows XP SP2 też net sie wieszał więc ten programik jest DD.
To chyba powinno cos wyjaśnić co po niektórym
Jeżeli coś sie zacznie dziać to dam znać
Aha.. taka moja prośba jak już "wywali" ciebie z sieci zrób pinga na jakiś serwer, przez menu start uruchom "ping adres serwera"
E160 Play
ODPOWIEDZ