Modem Huawei e 1550 +orange dla firm
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem Huawei e 1550 +orange dla firm
Witam .Moze ktos mi pomoze bo juz nie wiem co jest grane.Kupiłem kiedy internet w orange dla firm wraz z modemem.Modem zepsul sie dalem do reklamacji ,dali mi zastepczy na ktorym sobie chulala karta.NIestety okazalo sie ze tamten modem z mojej winy wiec musialem oddac .Wszedlem sobie na allegro i kupilem najtanszy modem huawei e1550 bez simlocka.Przyzla paczuszka podlaczylem wszystko jak trzeba zainstalowalem sterownik ktory byl w modemie wpisalem pin Orange ,modem migal na niebiesko na pasu sygnalu sa dwie kreseczki niebieskie naciskam na connect a tu male rozczarowanie pojawia sie komunikat ,,The connect attempt failed please make sure your settings are correct. woult you like retry?
moze ktos doradzic co mam zrobic bo mam teraz maly problem mianowicie place orange za internet kupilem modem bez simlocka a netu zero moze ktos doradzic co mam zrobic krok po kroku bo jestem ciemny w temacie prosze o pomoc
moze ktos doradzic co mam zrobic bo mam teraz maly problem mianowicie place orange za internet kupilem modem bez simlocka a netu zero moze ktos doradzic co mam zrobic krok po kroku bo jestem ciemny w temacie prosze o pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem Huawei e 1550 +orange dla firm
chuliganeria, modem z jakiej sieci?
Wygląda na błędne ustawienia połączenia. Powinny być dane (APN, login i hasło) dla Orange (czyli wszędzie internet).
Wygląda na błędne ustawienia połączenia. Powinny być dane (APN, login i hasło) dla Orange (czyli wszędzie internet).
-
system operacyjny mam win xp 32 a kreseczki na pasku sygnalu pokazuja ze jest to polaczenie 3 g fast sprawdzalem w domu i w pracy i nie laczy mi jaki moze byc powod hmmmmm
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie odpowiadasz na pytania. Z jakiej sieci modem? Jakie oprogramowanie masz do łączenia? Jakie masz ustawienia połączenia?
-
modem z sieci 3 g a gdzie to apn hasło i login bo ja jestem ciemny w temacie uruchamia mi sie automaczynie program 3 connect w polaczeniach sieciowych mam 1,3 g polaczono z zapora i drugie busines everywhere rozlaczono z zaporo co zrobic? jak mozesz napisz krok po krotku bo teraz jeste w rpacy modem smiga na niebiesko i sa dwie kreseczki czyli sygnał jest? co co tu chodzi ? moze gg podaj swoje? jak mozesz oczywiscie
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wyłącz całkowicie program 3 connect i dopiero się próbuj łączyć aplikacją Orange. Napisz czy tak działa.
-
karte mam z sieci Orange, modem Huawei e 1550 z sieci ,,3" oprogramowanie 3Connect 2.0.0.77 BL http://www.allegro.pl/show_item.php?item=855077804
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To wywal aplikację Orange. W tym programie utwórz profil Orange. O ile się da.
-
probowalem przez Busines Everywhere 8.0 ale pojawial mi sie komunikat ,,podlaczone urzadzenie nie jest rozpoznawane przycisnij dalej itd... to probowac aplikacja ta ktora do tej pory czyli connect 3 i wybrac tam orange?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak. Profil Orange zrobić. Nie wiem jak to jest kro po kroku bo nie miałem z tą aplikacją do czynienia.chuliganeria pisze:to probowac aplikacja ta ktora do tej pory czyli connect 3 i wybrac tam orange?
-
słuchaj jak probowalem utworzyc nowy profil w tym programie to nie znajdowalo mi sieci tzn nie mialo polaczenia z internetem a jak dawalem spowrotem profil w prefered connection :3 connect to znajduje sie orange pl i sa dwie kreseczki
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Aplikacja Orange działa tylko na modemach z Orange.ja.michal pisze:Wyłącz całkowicie program 3 connect i dopiero się próbuj łączyć aplikacją Orange.
[ Dodano: 2010-01-01, 19:10 ]
chuliganeria, ja proponuję zainstalować Mobile Partnera (generyczny soft producenta modemu),stworzyć profil "Orange",podać w nim APN "internet" i musi działać.
Mobile Partner jest dostępny np.tu: http:// http://sterowniki.bez-kabli.pl/
-
czyli w ,,3" znajduje mi siec a w nowym profilu ktory utworze i nie dam ,,3" prefered connection to nie znajduje tzn pojawia sie komunikat network troche bez sensu o co ty chodzi w ,,3" znajduje mi oragne a normalnie nie?
[ Dodano: 2010-01-01, 19:19 ]
moze dasz inny link bo tam nie moge otworzyc strony z Huawei?
[ Dodano: 2010-01-01, 19:37 ]
mozecie dac jakis inny link do tego programu mobile partner bo nei moge otworzyc strony
[ Dodano: 2010-01-01, 20:30 ]
ok sciagnalem mobile partnera jakiegos starszego i chula:-) powiedzcie mi jakiego sciagnac z tej strony ktora podaliscie bo dam jest kilka roznych mobile partner w dziale managers od Mobile Partner WIN v11.300.05.00.03 do Mobile Partner WIN v11.002.03.16.03
[ Dodano: 2010-01-02, 16:48 ]
Witam znowu mam problem.Wczoraj zainstalowalem mobile partnera internet hulal w pracy.Dzisiaj kiedy wrocilem do domu i probowalem sie polaczyc pojawil mi sie komunikat,,The device has been disconnected or is unavaible. Pomyslalem ze moze zasiegu nie ma pochodzilem po domu i dalej to samo.Postanowilem pojsc do rodzicow do domu sprawdzic i u nich to samo ten sam komunikat po calym domu chodzile.Pomyslalem moze wina systemu wiec zainstalowalem u ojca na laptopie stery podlaczylem modem i to samo
ojciec ma system vista home basic ja xp sp3 powiedzcie mi co moze byc grane moze modem zepsuty??
[ Dodano: 2010-01-02, 16:50 ]
oczywiscie w mobile partnerze stworzylem profil haslo internet login internet apn internet wszystko tak jak w instrukcji moze sygnal za slaby jest ale dioda modemu miga na zielono prosze doradzcie cos bo juz nie wiem co robic 2 dni sie mecze a neta dalej nie mam w domu grrrrr
[ Dodano: 2010-01-02, 16:57 ]
moze dlatego ze w pracy byl sygnał dobry na 3 g ale w domu wczesniej chodzilo na modemie orange doradzcie cos bo juz sam nei wiem
[ Dodano: 2010-01-01, 19:19 ]
moze dasz inny link bo tam nie moge otworzyc strony z Huawei?
[ Dodano: 2010-01-01, 19:37 ]
mozecie dac jakis inny link do tego programu mobile partner bo nei moge otworzyc strony
[ Dodano: 2010-01-01, 20:30 ]
ok sciagnalem mobile partnera jakiegos starszego i chula:-) powiedzcie mi jakiego sciagnac z tej strony ktora podaliscie bo dam jest kilka roznych mobile partner w dziale managers od Mobile Partner WIN v11.300.05.00.03 do Mobile Partner WIN v11.002.03.16.03
[ Dodano: 2010-01-02, 16:48 ]
Witam znowu mam problem.Wczoraj zainstalowalem mobile partnera internet hulal w pracy.Dzisiaj kiedy wrocilem do domu i probowalem sie polaczyc pojawil mi sie komunikat,,The device has been disconnected or is unavaible. Pomyslalem ze moze zasiegu nie ma pochodzilem po domu i dalej to samo.Postanowilem pojsc do rodzicow do domu sprawdzic i u nich to samo ten sam komunikat po calym domu chodzile.Pomyslalem moze wina systemu wiec zainstalowalem u ojca na laptopie stery podlaczylem modem i to samo
ojciec ma system vista home basic ja xp sp3 powiedzcie mi co moze byc grane moze modem zepsuty??
[ Dodano: 2010-01-02, 16:50 ]
oczywiscie w mobile partnerze stworzylem profil haslo internet login internet apn internet wszystko tak jak w instrukcji moze sygnal za slaby jest ale dioda modemu miga na zielono prosze doradzcie cos bo juz nie wiem co robic 2 dni sie mecze a neta dalej nie mam w domu grrrrr
[ Dodano: 2010-01-02, 16:57 ]
moze dlatego ze w pracy byl sygnał dobry na 3 g ale w domu wczesniej chodzilo na modemie orange doradzcie cos bo juz sam nei wiem
-
- Użytkownik forum
APN INTERNET, Hasło i login nie wpisuj. Numer do połączenia *99#
I jak tworzysz profil to zapisz go i ustaw jako domyślny.
Modem zawsze wkładaj do gniazda USB w którym był instalowany. Miałem różne cyrki z tymi E1550, często jest tak że komputer nie widzi ich. Chcesz to pobierz i zainstaluj http://www.link.wylaczony/?d=R3KRXW71 ten Mobile Partner u wszystkich rozwiązuje problemy.
I jak tworzysz profil to zapisz go i ustaw jako domyślny.
Modem zawsze wkładaj do gniazda USB w którym był instalowany. Miałem różne cyrki z tymi E1550, często jest tak że komputer nie widzi ich. Chcesz to pobierz i zainstaluj http://www.link.wylaczony/?d=R3KRXW71 ten Mobile Partner u wszystkich rozwiązuje problemy.
Ostatnio zmieniony 2010-01-02, 19:08 przez Globetrotter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czyli mam rozumiec ze kupiłem trefny modem? bo skoro nie widza go trzy laptopy? a podlaczam ciagle w tym samym porcie... ten link ktory podales nie jest dostepny mozesz podac jakis inny i jeszcze jedno ten komunikat oznacza ze laptop nei widzi modemu tak?
-
- Użytkownik forum
Link działa, a jak pisze że plik czasowo jest niedostępny to trzeba odswieżać stronę tak dlugo aż będzie możliwość sciągnięcia pliku.
Miałem dużo takich przypadków ze modem nie jest widziany w komputerze i w 3ech innych ale ten Mobile partner rozwiązywał problem u każdego kto miał takie problemy.
Osobiście testowałem E1550 w kilku krajach europy i powiem szczerze że jest to dobry modem i niema co na niego nażekać.
Miałem dużo takich przypadków ze modem nie jest widziany w komputerze i w 3ech innych ale ten Mobile partner rozwiązywał problem u każdego kto miał takie problemy.
Osobiście testowałem E1550 w kilku krajach europy i powiem szczerze że jest to dobry modem i niema co na niego nażekać.
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Spróbuj zainstalować na nowo sterowniki , uprzednio odinstalowując stare , sprawdź czy pomoże , jakoś tego modemu idzie w parze z ceną , nie ma się co dziwić . A te komunikaty to oznaczają , że modem jest nie czynny lub odłączony :The device has been disconnected or is unavaible
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
-
zrobiłem globtroter tak jak doradziłeś.Zainstalowałem tego Mobile Partnera do którego dałeś mi link.Wykryło modem ba nawet sie połaczył z internetem ale po wyłaczeniu komputera i ponowny wlaczem i wlaczeniu programu wykryło urzadzenie czyli modem pyta o pin ale kiedy probowalem sie polaczyc pojawia sie komunikat,,Nie mozesz sie polaczyc przed rejestracja dostepnej sieci " a laptop i modem stał w tym samym miejscu czyli nie ma mozliwosci zeby nie bylo zasiegu tzn dzieje sie to samo co z innymi programami chodzi za 1 razem a potem pupa co dalej robic?
[ Dodano: 2010-01-03, 15:42 ]
probowalem na innym laptopie i to samo co jest grane moze on jakis ferelny jest jak to sprawdzic mozna?
[ Dodano: 2010-01-03, 15:44 ]
nie rozumiem podlaczylem pod drugi usb i chodzi teraz hmmm
[ Dodano: 2010-01-03, 15:58 ]
a teraz znowu nie chodzi moze cos z zasiegiem orange?
[ Dodano: 2010-01-03, 16:19 ]
jezeli daje do roznych portow usb to dziala tzn jak wloze do jednego wylacze kompa i wlacze to musze do drugiego dlaczego tak jest i czy na tej podstawie moge dac go do reklamacji?
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2010-01-03, 18:16 ]
Kolego tak to nie piszemy na forum.
[ Dodano: 2010-01-03, 15:42 ]
probowalem na innym laptopie i to samo co jest grane moze on jakis ferelny jest jak to sprawdzic mozna?
[ Dodano: 2010-01-03, 15:44 ]
nie rozumiem podlaczylem pod drugi usb i chodzi teraz hmmm
[ Dodano: 2010-01-03, 15:58 ]
a teraz znowu nie chodzi moze cos z zasiegiem orange?
[ Dodano: 2010-01-03, 16:19 ]
jezeli daje do roznych portow usb to dziala tzn jak wloze do jednego wylacze kompa i wlacze to musze do drugiego dlaczego tak jest i czy na tej podstawie moge dac go do reklamacji?
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2010-01-03, 18:16 ]
Kolego tak to nie piszemy na forum.

Ostatnio zmieniony 2010-01-03, 18:15 przez chuliganeria, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Nie wiem co dalej ci doradzic,, moze faktycznie cos z zasiegiem sieci.
-
Kolego chuliganeria, miałem podobny problem.
Walczyłem z tym sprzętem ponad tydzień.
Wszystko zaczęło hulać po zainstalowaniu nowego firmware "E1550 firmware (StarHub) v11.608.13.02.00.B418".
Link do strony z tym firmware posiada w opisie kolega ja.michal.
Będziesz potrzebował jeszcze flashcode - proponuję zwrócić się o pomoc do kolegi rio bravo.
powodzenia
pzdr
Walczyłem z tym sprzętem ponad tydzień.
Wszystko zaczęło hulać po zainstalowaniu nowego firmware "E1550 firmware (StarHub) v11.608.13.02.00.B418".
Link do strony z tym firmware posiada w opisie kolega ja.michal.
Będziesz potrzebował jeszcze flashcode - proponuję zwrócić się o pomoc do kolegi rio bravo.
powodzenia
pzdr
-
Witam,
Bardzo proszę o pomoc, mam podobny problem jak opisany wyżej, niestety jestem kompletnie zielona w sprawach technicznych i wydaje mi się że podane wyżej wskazówki nie rozwiążą mojego problemu. Kupiłam na Allegro modem Hauwei e 1550 z niemieckiej sieci "FONIC", zainstalowałam program z modemu - Mobile Partner, włożyłam kartę z Play i wyswietla mi sie komunikat "Netzwerk Konfigurationsfahler" (błąd połączenia sieci). W polu "profilname" nie ma żadnej nazwy. Piszecie coś o utworzeniu profilu Play, ale słabo znam niemiecki i nie wiem kompletnie jak to zrobić i czy to w ogóle pomoże. Modem jest bez simlocka, co sprawidzłam podanym na tym forum programem: Top_NetInfo. Nie znalazłąm podobnego przypadku dlatego bardzo proszę o pomoc, dodam, że wcześniej ta sama karta z Play była uzywana na oryginalnym modemie play i działała bez problemów.
Bardzo proszę o pomoc, mam podobny problem jak opisany wyżej, niestety jestem kompletnie zielona w sprawach technicznych i wydaje mi się że podane wyżej wskazówki nie rozwiążą mojego problemu. Kupiłam na Allegro modem Hauwei e 1550 z niemieckiej sieci "FONIC", zainstalowałam program z modemu - Mobile Partner, włożyłam kartę z Play i wyswietla mi sie komunikat "Netzwerk Konfigurationsfahler" (błąd połączenia sieci). W polu "profilname" nie ma żadnej nazwy. Piszecie coś o utworzeniu profilu Play, ale słabo znam niemiecki i nie wiem kompletnie jak to zrobić i czy to w ogóle pomoże. Modem jest bez simlocka, co sprawidzłam podanym na tym forum programem: Top_NetInfo. Nie znalazłąm podobnego przypadku dlatego bardzo proszę o pomoc, dodam, że wcześniej ta sama karta z Play była uzywana na oryginalnym modemie play i działała bez problemów.
- wojteks
- *** Administrator ***
Skoro masz ten program to go użyj do połączenia. Wcześniej musisz wyłączyć Mobile Partner.snoefell pisze:podanym na tym forum programem: Top_NetInfo
Nie pomagam na PW!
-
Zgodnie ze wskazówką użyłam programu Top_NetInfo, ale tym razem wyskakuje mi komunikat "błąd 619". Dodam, ze karta jest sprawna (właśnie korzystam z niej na innym pożyczonym modemie), po włożeniu modemu instalowane są sterowniki i wyświetla się komunikat "urządzenie jest gotowe do użycia". Ten sam błąd wyświetla się po uruchomieniu programu Play.
- sosen86
- Stały użytkownik forum
A nie ma masz zaległości na koncie i numer nie jest zablokowany na wychodzące?
-
Odwiedzę operatora, może to faktycznie jego wina ale i tak dziekuję za pomoc.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-07, 20:19 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-11-07, 20:19 przez snoefell, łącznie zmieniany 1 raz.
-
zainstaluj sobie polskojęzyczną wersję mobile partnera. Może być z nakładką sieci Era. Jak uruchomisz program podłącz modem. Mobile partner powinien wykryć modem. Teraz, po kolei, wybierasz:snoefell pisze:Odwiedzę operatora, może to faktycznie jego wina ale i tak dziekuję za pomoc.
Poprawa pisowni.
1. Narzędzia
2. Opcje
3. zarządzanie profilami
4. Nowy profil
5. Zapisz
6. OK
W zakładce połaczenia powinien pojawić się NOWY PROFIL. Wybierz połącz i powinnaś się połączyć z internetem