Aktywacja karty SIM.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
C80
Początkujący użytkownik forum

Aktywacja karty SIM.

Post autor: C80 »

Nie wiem czy temat piszę we właściwym dziale.

Na aukcjach allegro znalazałem trzy aukcje których treść jest bardzo podobna.
Modem jest całkowicie NOWY, został zakupiony *** 2006 w salonie firmowym Plus GSM w ***. Opakowanie modemu zastało otworzone przez sprzedawcę w salonie w celu wypełnienia karty gwarancyjnej – modem nie był nigdy uruchamiany, ponieważ nie posiadam laptopa. Zainteresowany byłem tylko aktywacją karty SIM.
Przyznam, że nie bardzo rozumiem to. O co chodzi z tą aktywacją?

Swoją drogą trzy aukcje z różnych miast o takiej samej treści i podobnym wyglądzie są podejrzane.
znamsie
Użytkownik forum

Re: Aktywacja karty SIM.

Post autor: znamsie »

Karta SIM iPlusa jest sprzedawana bez modemu na 12 miesięcy, więc to może być podejrzane.
O jaki modem chodzi?
E70 via USB
Awatar użytkownika
C80

GPRS do laptopa. Modem PCMCIA Option Globetrotter GPRS.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

znamsie pisze:Karta SIM iPlusa jest sprzedawana bez modemu na 12 miesięcy, więc to może być podejrzane.
O jaki modem chodzi?

Dlaczego podejrzane? Przecież może ktoś ma modem w telefonie a modem wziął tylko po to, żeby go sprzedać i mić kilka abonamentów za darmow. /nie ma w tym nic dziwnego.
Back to the Future ;)
wilga

Post autor: wilga »

Czy to nie modem z promocji SIMDATY? Wykupienie tej promocji upoważnia do skorzystania z kolejnej "Interent przez 9 miesięcy za 1 zł". Modem GPRS już jest zbędny dla kogoś kto ma cos szybszego.
Awatar użytkownika
C80

Sam na to nie wpałem:
wiec tak.idziesz do punktu powiecmy orange.pytasz sie sprzedawcy o mozliwosc podlaczenia na stale przez siec gsm do netu.on wciska jakies <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> o modemach.ty potrzebujesz tylko karte.no bo nie masz laptopa tylko stary komp w domu.ale za to masz telefon ktory przez kabelek podlaczysz do kompa.cena karty ktora ciebie interesuje jest z modemem i bez taka sama.wiec bierzesz ten modem i na allegro go:)a karta i twoj tel smiga w sieci az milo;)do 6 KBps
Zatem już wiem po co im ta karta bez modemu. Czyli ktoś kupuje kartę sim z modemem za 1 zł na abonament (ten ktoś mieszka tam gdzie nie ma dostępu do internetu), sprzedaje ten modem za 200 zł, to będzie mieć kasę na opłacenie 3 miesięcy netu. A z internetem łączy się przez komórkę. Gdyby brał bez modemu musiałby nie miałby 3 miechów za darmo.
ODPOWIEDZ