Moja płyta główna to ASUS M2N-MX
Proszę o pomoc gdyż nie mam klawiatury pod USB, a pisanie na klawiaturze ekranowej jest strasznie męczące...
PLEASE HELP ME!
Moderator: Moderatorzy
słyszałem o tym ale nie wiem jaką baterię...krystianb pisze:Na początek można wyjąć na parę minut baterię.
właśnie nie mam instrukcjikrystianb pisze:ak nie pomoże to trzeba szukać w instrukcji którą zworkę przestawić.
jest, bo wcześniej mi się wyłączył port od myszy i mój wujek coś w biosie ustawił i wszystko grało, aż do dzisiaj...krystianb pisze:Choć wydaje mi się mało prawdopodobne żeby w biosie była opcja wyłączenia gniazd PS2.
Od BIOSu.Procio pisze:ale nie wiem jaką baterię..
To od czego jest support asusa, jest tam wszystko.Procio pisze:nie mam instrukcji
O tą baterię chodzi: zaznaczone na czerwono.Procio pisze: słyszałem o tym ale nie wiem jaką baterię...![]()
znalazłemsp6huk pisze:O tą baterię chodzi: zaznaczone na czerwono.
ta zworka znajduje się u mnie obok bateriiBlazej pisze:Poszukaj na płycie głównej zworki powinna być gdzieś niedaleko karty graficznej przełóż ją na sąsiedni "drucik" i po dwudziestu sekundach przełóż na pierwotną pozycję wtedy bios zostanie przywrócony do ustawień fabrycznych może to pomoże.
Może za krótko była wyjęta. Wyjmując baterię także resetujesz BIOS tylko trzeba ją wyjąć na co najmniej minutę.Procio pisze:Sposób z tą baterią nie pomógł
To dobrze bo byś nam spokoju dziś nie dałProcio pisze:Działa!
Wyjąłem ją i wyszedłem na dwór co zajęło mi nie mniej niż 10minJaco pisze:Może za krótko była wyjęta. Wyjmując baterię także resetujesz BIOS tylko trzeba ją wyjąć na co najmniej minutę.
Dokładnie xDJaco pisze:To dobrze bo byś nam spokoju dziś nie dał
A czasem komp zasilania nie miał włączonego? Bo zapomniałem o najważniejszym i bardzo oczywistym że wszystkie te zabawy trzeba robić z kompletnie odłączonym kompem od czegokolwiek.Procio pisze:Wyjąłem ją i wyszedłem na dwór co zajęło mi nie mniej niż 10min
Nie zakładam wątków po to, żeby nabijać sobie posty... Jest dział "Forum z techniką "za pan brat" po to, żeby popytać się lub pomóc trochę w innych tematach niż tylko w tematach związanych z internetem bezprzewodowym... Jeżeli temat mój byłby nie na miejscu lub uważany za spam moderatorzy by go już dawno usunęli... Jak widzisz są tu także eksperci od tematów bardziej związanych z komputerem, a skoro nie znam się tak dobrze jak oni, więc proszę o pomoc, porady...Tomekm91 pisze:Procio,
Wiem że nie ja powinienem to pisać, ale równie dobrze mogłeś założyć taki temat na forum poświęconych ogólnie komputerom, lub nie zakładać takiego tematu w ogóle. Masz 202 posty, super ogólnie respekt, ale na prawdę moim skromnym zdaniem trochę przesadzasz. Zakładasz wątki za wątkami piszesz wiele bezsensownych postów. No, ale na szczęście to tylko moje zdanie.
Rozumiem, że to twoje zdanie, każdy ma prawo je wyrazić i ja to szanuję. Myślę, że Ci po części wyjaśniłem. Ja nie chcę nabijać postów.. Staram się trzymać ogólnie zasad przyjętych na forum.Tomekm91 pisze:No, ale na szczęście to tylko moje zdanie.