POP a modemie GPRS, zdejmowanie Simlocka
Moderator: Moderatorzy
- C80
- Początkujący użytkownik forum
POP a modemie GPRS, zdejmowanie Simlocka
Witam, mam możliwość zakupienia modemu GPRS z Simlockiem Orange. Chcę zdjąć z niego Simlocka jednak przez pierwsze dni będzie mi potrzebny dostęp do netu, w związku z tym czy modemy GPRS mogą korzystać z kart sim POP'a lub Orange Go?
Ma to być jedynie rozwiązanie tymczasowe, więć nie zastanawiam się nad sensownością tego.
Po drugie, czy zdejmowanie SIMLocka z modemu GPRS jest bardziej skomplikowaną czynnością, z którą niewiele punktów by sobie poradziło? Jeżeli operacja taka jest skomplikowana lub koszt czegoś takiego jest duży to chyba lepiej by było kupić modem drożej ale już bez simlocka.
Czy SIMLocka może zdjąć salon Orange? Ewentualnie jaki jest koszt tego?
Ma to być jedynie rozwiązanie tymczasowe, więć nie zastanawiam się nad sensownością tego.
Po drugie, czy zdejmowanie SIMLocka z modemu GPRS jest bardziej skomplikowaną czynnością, z którą niewiele punktów by sobie poradziło? Jeżeli operacja taka jest skomplikowana lub koszt czegoś takiego jest duży to chyba lepiej by było kupić modem drożej ale już bez simlocka.
Czy SIMLocka może zdjąć salon Orange? Ewentualnie jaki jest koszt tego?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: POP a modemie GPRS, zdejmowanie Simlocka
A nie lepiej pomyśleć nad telefonem z modemem?C80 pisze:Ma to być jedynie rozwiązanie tymczasowe, więć nie zastanawiam się nad sensownością tego?
- C80
Telefon z modemem jest, ma simlocka Orange i jest na gwarancji więć nie będą go zdejmował.
Ale chodzi po pierwsze o wygodę, nie plącze się kabel (telefon bez bluetooth) a po drugie iPlus Simdata jest o wiele bardziej opłacalna (3gr/100KB zamiast 50 gr/100KB).
Ale chodzi po pierwsze o wygodę, nie plącze się kabel (telefon bez bluetooth) a po drugie iPlus Simdata jest o wiele bardziej opłacalna (3gr/100KB zamiast 50 gr/100KB).
- Jaco
Jakiego masz fona.Czemu tak boisz się zdjąć simlocka.Teraz można zdjąć i założyć spowrotem.Ja na swojej Nokii 6230 miałem simlocka 2 godziny i mam ją już ponad rok.Bez problemów.
- C80
Siemens C75. Dotychczas podłączany przez kabel USB.
Ale moje pytania dotyczą modemów GPRS do laptopów.
Ale moje pytania dotyczą modemów GPRS do laptopów.
- Jaco
A jaki modem masz okazję kupić.Na usb czy PCMCIA.GPRS ?Dużo na tym nie wyciągniesz.Jeśli jesteś w zasięgu UMTS to lepsze rozwiązanie albo przynajmniej EDGE .A o zdejmowaniu simlocka poczytaj forum.Naprawdę ten temat był wiele razy poruszany.W każdej sieci jest inaczej.
- C80
GPRS na PCMCIA, nie potrzebuję dużych prędkości ponieważ i tak nie będzie wykorzystywany do poważnego surfowania. Będzie wykorzystywany tylko co sobotę i przez 2-3 godziny.
Możo i o simlockach pisano parę razy ale nikt nie pisał że zdejmował w jakimś prywatnym punkcie, ani czy maszerował do salonu z prośbą o zdjęcie. Dlatego się o to pytam.
Możo i o simlockach pisano parę razy ale nikt nie pisał że zdejmował w jakimś prywatnym punkcie, ani czy maszerował do salonu z prośbą o zdjęcie. Dlatego się o to pytam.
- Jaco
W prywatnym punkcie nikt tego się nie podejmie.A w salonie owszem.Era zdejmuje nawet na gwarancji za friko ale musi być kupiony poza jaka kolwiek promocją.Po prostu bez umowy.Ja tak mam zdjetego simlocka z karty w podpisie.W Orange z tego co wiem nie zdejmują.
Zobacz ten temat:http:http://www.bez-kabli.pl/ftopic990-0-asc-40.html
Zobacz ten temat:http:http://www.bez-kabli.pl/ftopic990-0-asc-40.html
- C80
Sprawa nieaktualna, w trakcie załatwiania modem GPRS z simlockiem iPlus. A ponieważ chcę korzystać z SIMDaty to zdjecie simlocka już mnie nie interesuje.
- Jaco
No to temat zamknięty.