OFP rozłączanie, podłączenie, sygnał, windows (PYTANIA)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
OFP rozłączanie, podłączenie, sygnał, windows (PYTANIA)
Witam,
Na samym stępie chciałbym powiadomić adminów iż wiem ze powstały już podobne tematy, jednak ja mam zupełnie inne pytania.
Zaczynam,
Otóż mam OFP już pół roku, i od jakiegoś miesiąca zaczęły się problemy... hmm jakby się uprzeć to można powiedzieć iż tylko przez okres (próbny) internet chodził dobrze.
Nie wiem co się dzieje
- od pewnego czasu Ping skoczył mi z 80 do 150 (w porywach "grając w cs itp" skacze do 250-500)
-internet rozłącza się 1-3 razy dziennie, czasami wcale czasami ciągle.
-od początku nie mogłem podłączyć się przez kabel usb (brak sterowników pod Viste 32bit)
-Sygnał mam w granicach 82 dBm
CIEKAWOSTKA:
Dziś rozmawiałem z użytkownikiem OFP, który nie ma żadnych problemów. Zaskoczył mnie fakt iż użytkuje on OFP, nie przeinstalowując Axess Managera !!. Wcale go nie instalował łączy się tylko poprzez połączenie lokalne. (Nie nie ściąga on sygnału od nikogo innego, ten internet jest tylko na jego kompie) Jak to możliwe?
MOJE PYTANIA DO WAS:
-Czy dokupić antenę, jeśli tak to jaki jest jej koszt (o ile wiem w modemie są miejsca na 2 takie anteny), czy ona obniży mi ping? zmniejszy disconnecty Gdzie ją trzeba zamontować?
-w programie Axess Manager wchodzimy w menu i ogólne i mamy tam (wybór systemu) w instrukcji pisało by dac ExDo i RTT. Ja niestety nie mogę się tak połączyć ;s nie wiem dlaczego. Jedynie poprzez (Tylko 1xEvDO)
-Czy da się zaradzić disconnectom czy muszę iść do servisu?
BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZI
[ Komentarz dodany przez: Xelidrus: 2010-01-04, 19:21 ]
REFRESH !!!
Naprawde nikt nie umie mi pomóc?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-04, 20:59 ]
Scalam posty.
Na samym stępie chciałbym powiadomić adminów iż wiem ze powstały już podobne tematy, jednak ja mam zupełnie inne pytania.
Zaczynam,
Otóż mam OFP już pół roku, i od jakiegoś miesiąca zaczęły się problemy... hmm jakby się uprzeć to można powiedzieć iż tylko przez okres (próbny) internet chodził dobrze.
Nie wiem co się dzieje
- od pewnego czasu Ping skoczył mi z 80 do 150 (w porywach "grając w cs itp" skacze do 250-500)
-internet rozłącza się 1-3 razy dziennie, czasami wcale czasami ciągle.
-od początku nie mogłem podłączyć się przez kabel usb (brak sterowników pod Viste 32bit)
-Sygnał mam w granicach 82 dBm
CIEKAWOSTKA:
Dziś rozmawiałem z użytkownikiem OFP, który nie ma żadnych problemów. Zaskoczył mnie fakt iż użytkuje on OFP, nie przeinstalowując Axess Managera !!. Wcale go nie instalował łączy się tylko poprzez połączenie lokalne. (Nie nie ściąga on sygnału od nikogo innego, ten internet jest tylko na jego kompie) Jak to możliwe?
MOJE PYTANIA DO WAS:
-Czy dokupić antenę, jeśli tak to jaki jest jej koszt (o ile wiem w modemie są miejsca na 2 takie anteny), czy ona obniży mi ping? zmniejszy disconnecty Gdzie ją trzeba zamontować?
-w programie Axess Manager wchodzimy w menu i ogólne i mamy tam (wybór systemu) w instrukcji pisało by dac ExDo i RTT. Ja niestety nie mogę się tak połączyć ;s nie wiem dlaczego. Jedynie poprzez (Tylko 1xEvDO)
-Czy da się zaradzić disconnectom czy muszę iść do servisu?
BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZI
[ Komentarz dodany przez: Xelidrus: 2010-01-04, 19:21 ]
REFRESH !!!
Naprawde nikt nie umie mi pomóc?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-04, 20:59 ]
Scalam posty.
Ostatnio zmieniony 2010-01-04, 21:00 przez Xelidrus, łącznie zmieniany 3 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: OFP rozłączanie, podłączenie, sygnał, windows (PYTANIA)
Na forum nie podbijamy tematów.
Na Twoje pytania odpowiedzi już sa na forum, wystarczy poczytać w dziale o CDMA
Na Twoje pytania odpowiedzi już sa na forum, wystarczy poczytać w dziale o CDMA
To normalne ostatnio, wielu użytkowników i mała pojemność stacji bazowych.Xelidrus pisze:Ping skoczył mi z 80 do 150
Można przez kabel ethernet więc USB nie jest niezbędny.Xelidrus pisze:od początku nie mogłem podłączyć się przez kabel usb
Średni, mógłby być lepszy.Xelidrus pisze:Sygnał mam w granicach 82 dBm
To normalne połączenie przez sieć, program nie jest do tego potrzebny.Xelidrus pisze:łączy się tylko poprzez połączenie lokalne
Nie zaszkodzi, koszt pewnie z 50-70zł.Xelidrus pisze:Czy dokupić antenę,
I tylko tak się da.Xelidrus pisze:Jedynie poprzez (Tylko 1xEvDO)
Może antena tu coś pomoże ale to wcale nie jest pewne, serwis też pewnie niewiele pomoże.Xelidrus pisze:Czy da się zaradzić disconnectom czy muszę iść do servisu?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
No bardzo dziękuję, lecz prosiłbym o 2 sprostowania.
1.
2.
Oraz mam dodatkowe pytanie. W instrukcji pisze by wykasować ustanienia DSN by modem sam je ustawił, ja takowe miałem i po usunięciu modem się nie włącza. Musiałem stosować przywracanie systemu.
Teraz jak będę mial formata podejrzewam iż nie podłącze internetu
1.
W instrukcji pisze by łączyć się (1x EvDO oraz 1x RTT) ? BŁĄD?Xelidrus napisał/a:
Jedynie poprzez (Tylko 1xEvDO)
I tylko tak się da.
2.
JAk się połączyć nie używając oprogramowania? Mi wcale nie wyszukiwało sieci (mam viste, ale na XP tez próbowałem i po podłączeniu modemu nic nie wyszukało)Xelidrus napisał/a:
łączy się tylko poprzez połączenie lokalne
To normalne połączenie przez sieć, program nie jest do tego potrzebny.
Oraz mam dodatkowe pytanie. W instrukcji pisze by wykasować ustanienia DSN by modem sam je ustawił, ja takowe miałem i po usunięciu modem się nie włącza. Musiałem stosować przywracanie systemu.
Teraz jak będę mial formata podejrzewam iż nie podłącze internetu
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie mam takiego sprzętu więc nie wiem co pisze w instrukcji. Ale wiem że obowiązuje standard 1xEVDO.Xelidrus pisze:W instrukcji pisze by łączyć się (1x EvDO oraz 1x RTT) ? BŁĄD?
Mając MV400 wystarczy go skonfigurować i on sam będzie nawiązywał połączenie ze stacją bazową a komputer można podłączyć po kablu ethernet lub WiFiXelidrus pisze:JAk się połączyć nie używając oprogramowania
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Tak tylko jak mam go skonfigurować, jak po podłączaniu ROutera nie mogę się z nim (połączyć, wejść w ustawiania) wpisując ip, ponieważ wyskakuje mi iż strona nie może zostać otwarta (gdzieś chyba trzeba coś zmienić?)
A bez tego ni rusz.
A bez tego ni rusz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Poszukaj na forum, ja szczegółów nie znam. Czy masz przełączony przełącznik z pozycji USB na Ethernet (z tyłu urządzenia?)Xelidrus pisze:gdzieś chyba trzeba coś zmienić?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Przełącznik mam z przodu (z tyłu nie ma) mam na eternet, ponieważ jak juz wyżej pisałem nie mogę podłączyć się za pomocą kabla UBS.
Uważam że to bujda! musisz zainstalować Axsses Menadżera aby podać kod PIN-bez tego ani ruszXelidrus pisze:Dziś rozmawiałem z użytkownikiem OFP, który nie ma żadnych problemów. Zaskoczył mnie fakt iż użytkuje on OFP, nie przeinstalowując Axess Managera !!. Wcale go nie instalował łączy się tylko poprzez połączenie lokalne. (Nie nie ściąga on sygnału od nikogo innego, ten internet jest tylko na jego kompie) Jak to możliwe?

Wybór systemu to:Tylko 1xEvDo , jak łączyłem się po WI-fi to miałem w tej zakładce :zaznaczone ''inne'' -na 1xRTT nie sprawdzałem. Pod USB nie działa u mnie od początku-w każdym razie jak wziąłem ten net -to nie mogłem tego ustawić ,potem już nie próbowałem. Co do działania , to raz jest lepiej,a raz gorzej- winię za to przeciążenie sieci,pogodę , 18km.od BTS

Antena na pewno powinna pomóc,a montuje się ją z prawej strony pod TX/RX0
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie jest to wcale bujdą, problem pinu rozwiązuje się banalnie: pierwszy lepszy telefon bez simlocka, wkładamy urim, wpisujemy pin, przechodzimy do menu wyłączenia żądania pin i po zawodachonimusza666 pisze:Uważam że to bujda! musisz zainstalować Axsses Menadżera aby podać kod PIN-bez tego ani rusz

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Nikt mi w końcu jasno nie napisał, jak mam podłączyć router do komputera (przez kabel Eternet) nie używając żadnych sterowników.
Podobno po podłączeniu da się wejsc w ustawienia (19.168.0.1) lecz mi się one nie włączają. Odinstalowywałem router wiele razy i nigdy nie mogłem go ponownie uruchomić (musiałem za każdym razem używać przywracania systemu)
Prosze o pomoc, bo niedługo planuje formata i zostanę bez neta.
Podobno po podłączeniu da się wejsc w ustawienia (19.168.0.1) lecz mi się one nie włączają. Odinstalowywałem router wiele razy i nigdy nie mogłem go ponownie uruchomić (musiałem za każdym razem używać przywracania systemu)
Prosze o pomoc, bo niedługo planuje formata i zostanę bez neta.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A po co Ci sterowniki do routera?Xelidrus pisze:Nikt mi w końcu jasno nie napisał, jak mam podłączyć router do komputera (przez kabel Eternet) nie używając żadnych sterowników.
Aby się do niego podłączyć wystarczy dobrze zainstalowana karta sieciowa i dobry kabel.
A tu masz opisane w prosty sposób jak skonfigurować router:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stały użytkownik forum
Ostatnio nie wiem co zrobiłem, ale robiąc w ustawieniach AxessMagagera (by nie pytalo o haslo) stało się tak iż nie mogę włączyć Tego programu (wyskakuje błąd, NIEWŁAŚCIWA KARTA RUIM.
Co to oznacza?
Najdziwniejsze to że internet dalej działa.

(Usunąłem Wszystkie sterowniki a internet dalej chodzi, czyli skonfigurowałem go?) Zrobiłem to co wyżej (napisałem) iż ktoś podłączył sie nie używając sterów?
Tylko co będzie jak się rozłączy (wtedy resetowałem modem i podłączałem go w AxessManager a teraz?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-08, 16:01 ]
Poprawa ortografii!
Co to oznacza?
Najdziwniejsze to że internet dalej działa.

(Usunąłem Wszystkie sterowniki a internet dalej chodzi, czyli skonfigurowałem go?) Zrobiłem to co wyżej (napisałem) iż ktoś podłączył sie nie używając sterów?
Tylko co będzie jak się rozłączy (wtedy resetowałem modem i podłączałem go w AxessManager a teraz?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-08, 16:01 ]
Poprawa ortografii!
Ostatnio zmieniony 2010-01-08, 16:01 przez Xelidrus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Niewłaściwa karta RUIM... Też mi wyskakiwał ten komunikat na samym początku. Na początku chciałem wymienić w salonie Axesstel'a, ale stwierdzili, że tak nie można więc wymienili mi tylko kartę - nic nie dało. Potem wysłałem modem do reklamacji - odesłali twierdząc, że wszystko działa. A więc odpalam z nadzieją, że będzie ok - nie działał:(... W końcu wyszło na to, że musiałem rozwiązać umowę i podpisać kolejną. Otrzymałem nowe urządzenie i ten ku mojej uciesze działał poprawnie. Jednak i tak mi się co chwila rozłącza.Te urządzenia to jakiś szajs, za który karzą sobie jeszcze płacić grube pieniądze.
Było o tym na forum jak wyszła dana usługamickal2 pisze:Te urządzenia to jakiś szajs, za który karzą sobie jeszcze płacić grube pieniądze.

-
- Stały użytkownik forum
Mi od 3 tygodni rozłącza w godzinach popołudniowych i wieczornych. Od godziny 23 do 17 nie ma problemu. Sygnał znika co kilka minut, po czym na chwilę wraca. Dziś padł rekord: przerwa trwała pół godziny.
Dziś ślę reklamację. Zrobiłem też coś, więc sieci Orange pójdzie w pięty.
Dziś ślę reklamację. Zrobiłem też coś, więc sieci Orange pójdzie w pięty.