Linksys: AP => Klient

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Moso
Początkujący użytkownik forum

Linksys: AP => Klient

Post autor: Moso »

Siema,
Sygnał internetowy mam w jednym pokoju „ze ściany”. Stamtąd skrętką prowadzę go do DLinka, skąd sieję na całe mieszkanie. W drugim pokoju mam dekoder n TV oraz IBOXa. Pomyślało mi się, że mogę, bez ciągnięcia skrętki pomiędzy pokojami, mieć i net w urządzeniach właśnie w drugim pokoju. W tym celu zamierzam wykorzystać wysłużonego Linksysa WAG325N (annex A). Jak dobrze rozumiem, aby osiągnąć swój cel, musiałbym z Linksysa uczynić tylko „klienta”, zamiast AP, traktując go, jak zwykłą kartę wirelessową? Jak to zrobić? Loguję się na stronę Linksysa (http://192.168.1.1) i tu po podaniu loginu i passa, powinienem znaleźć w menu miejsce, gdzie takowej zmiany mógłbym dokonać. W którym miejscu menu to jednak zrobić…?

Pozdro,
moso
best,
Moso
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Linksys: AP => Klient

Post autor: wojteks »

Moso pisze:wykorzystać wysłużonego Linksysa WAG325N (annex A).
Wątpię aby ten sprzęt miał tryb "Client"

Jeżeli chcesz podłaczyć 2 urządzenia pod AP Clienta to polecam Ovislink WL5460v2 ponieważ ma 2 porty LAN.
Nie pomagam na PW!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Moso pisze:Jak dobrze rozumiem, aby osiągnąć swój cel, musiałbym z Linksysa uczynić tylko „klienta”, zamiast AP
Dobrze rozumiesz :ok:
Inna para kaloszy, to to czy ma on tryb AP, bo tego nie pamiętam.

[ Dodano: 2010-01-05, 08:47 ]
Tu http://ui.linksys.com/files/ niestety emulatora dokładnie takiego modelu nie widzę.
Jest tylko WAG320N http://ui.linksys.com/files/WAG320N/1.00.08/
A tam nic takiego jak client nie widzę.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
tomalla
Użytkownik forum

Post autor: tomalla »

już Wam odpowiadam - 100% nie ma opcji Client Mode.
Przerabiałem to :) Swoją drogą, alternatywnego softu typu dd-wrt, tomato nie można załadować
Moso
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Moso »

Panowie,
dzięki za Wasze posty. Faktycznie jest tak, jak piszecie, na tej zabawce nie można mieć Klienta. Pewnie i dlatego nie mogłem niczego znaleźć w menu. "A miało być tak pięknie" ;-).

Pozostaje zatem kupno nowego klocka.
Best,
moso
best,
Moso
tomalla
Użytkownik forum

Post autor: tomalla »

jak nie potrzebujesz starego klocka... to napisz do mnie... chetnie skupie sprzęt :) zbędny
ODPOWIEDZ