iplus na USB + router ADSL do wifi - zadziała?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
conrdd
Użytkownik forum

iplus na USB + router ADSL do wifi - zadziała?

Post autor: conrdd »

Witam

Posiadam "Linksys Wireless-G Router ADSL WAG54G2" zakupiony w czasach gdy tepsa jeszcze obiecywała podłączenie neostrady. Jak widać jest to router z wbudowanym modemem ADSL. Pytanie mam takie - być może ktoś testował te połączenie: czy jeśli do komputera stacjonarnego połączonego przewodowo z routerem wepnę modem iPlusa na USB to czy wspomniany router Linksysa pozwoli mi na bezprzewodowe połączenie się z netem z laptopa? (laptop - WIFI - router - KABEL - komputer stacjonarny - modem na USB - NET)

Pytanie bierze się stąd iż słyszałem opinię iż w przypadku routerów z ADSL nie ma możliwości by działały jako zwykłe routery WiFi.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: iplus na USB + router ADSL do wifi - zadziała?

Post autor: wojteks »

Da się tak zrobić jeżeli odpowiednio skonfigurujesz ten router aby pracował tylko jako Acces Point/switch a nie router.
Poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> bo tę usługę musisz uruchomić na komputerze który będzie routerem.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ