MTU - dziwna sprawa :/

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KonradZ
Specjalista bezprzewodowy-junior

MTU - dziwna sprawa :/

Post autor: KonradZ »

Otóż tak. Kiedy kupiłem komputer to mialem od razu zainstalowana Viste. Pewnego razu poczytalem o MTU i postanowilem go ustawić. Ściągnąłem program cmtutool. Gdy wszedłem w niego MTU ustawione 1500. Zmieniałem go ile i kiedy chcialem. Potem zainstalowałem Windows 7. Postanowiłem tez zmienić MTU bo znacznie wpływało ono na lag w grach. Ściągnąłem wiec cmtutool, włączyłem go, i co? W programie MTU ustawione na 0, opcja apply nieaktywna. Ustawiłem 200, ujrzalem komunikat "MTU applied succesfully", jednak po ponownym uruchomieniu programu znowu było 0. Pomyślałem ze 7-ka nie ma MTU. Dzis zrobiłem formata. Zainstalowałem ponownie Viste i 7-ke. Chcialem ustawić MTU na Viscie i co wtedy? Ta sama sytuacja co na 7-ce wczesniej. Nie wiem już w końcu o co chodzi. Jesli ktoś z Was ma pomysł, to piszcie.
HSDPA PLAY:
- DL: 0.15 mb/s, UL: 0.30 mb/s
- ping: 80-130 ms
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Re: MTU - dziwna sprawa :/

Post autor: janek222 »

KonradZ pisze:Chcialem ustawić MTU na Viscie i co wtedy? Ta sama sytuacja co na 7-ce wczesniej.
Firewall, antywirus, uprawnienia.
Pozdrawiam
Janek
Awatar użytkownika
KonradZ
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: MTU - dziwna sprawa :/

Post autor: KonradZ »

Jesteś wielki. Chodzilo o uruchom jako administrator :P dzięki:*
HSDPA PLAY:
- DL: 0.15 mb/s, UL: 0.30 mb/s
- ping: 80-130 ms