SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Zastanawiam się czy wprowadzą modem za przysłowiową 1zł.
Mi tam router nie potrzebny, więc po co mam płacić za to z czego i tak nie będę korzystał.
Chodzi mi żeby dały modem za złotóweczkę i w takim razie większy limit wtedy bym się skusił na to.
Można to nazwać chwytem marketingowym. Podają cenę wszystkiego i że niby takie tanie ale i tak dochodzi Ci masa dodatkowych kosztów. Ja np. jak bym chciał wziąć Orange Free Optimum to muszę dać ponad 500 za modem.
Co do powiększania limitów to operatorzy nie są do tego skorzy, lecz jednak konkurencja ciśnie i nie daje za wygraną. Orange powiększyło swoje limity (niestety nie we wszystkich opcjach) a np. Iplus wprowadził nielimitowane noce i ranki.
Prawdę mówiąc to nie można niczego wykluczyć ale jeśli oczekujesz jakiś zmian od "mniejszego" dostawcy internetu to jedyne co pozostaje to obserwować ich prywatne stronki co jakiś czas.
Józek pisze:Zastanawiam się czy wprowadzą modem za przysłowiową 1zł
Orange Freedom pro była usługą skazaną na wymarcie prędzej czy później już w założeniach,gdy konstruowano tą ofertę (aby spełnić wymagania UKE,pisałem o tym nie raz),więc nie licz na jakiekolwiek korekty na plus,co najwyżej mocno na minus
Patryk pisze:
Orange Freedom pro była usługą skazaną na wymarcie prędzej czy później już w założeniach,gdy konstruowano tą ofertę (aby spełnić wymagania UKE,pisałem o tym nie raz),więc nie licz na jakiekolwiek korekty na plus,co najwyżej mocno na minus
możesz to napisać jaśniej? o co konkretnie chodzi? bo chcę wziąć sobie OFP z Axesstel 410