Awaria w PLAY od 24.11 ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Awaria w PLAY od 24.11 ???
Czy ktos slyszal o niby awarii PLAY ONLINEna terenie poludniowej i zachodniej Polski ??? Taka informacja padla od konsultanta w BOK. Pozniej postaram opisac historyjki jakie uslyszalem.
Ostatnio zmieniony 2009-11-30, 09:07 przez dwd, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Re: Awaria w PLAY od 24.11 ???
Historyjki opisz tu-> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20305
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Playonline 69
-
Problemy z zasiegiem to chyba ten dzial, wiec chyba tutaj bedzie odpowiednie miejsce na to, a jesli nie to usuwamy tematmarcin7911 pisze:Historyjki opisz tu-> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=20305

- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Nie trzymaj wszystkich w niepewności tylko pisz zaraz co to za awaria Będzie nowa okazja żeby pobiadolić nad Playem 

Modem Huawei E156g
Playonline 69
Playonline 69
-
Historia wygląda następująco .
16.11 zostałem zablokowany z powodu braku 1 ( słownie jednej ) płatności. Wyskakiwał mi błąd 619. Po kontakcie z BOK dowiedziałem się że jestem zablokowany pomimo środków będących już na koncie P4 jednak nie zaksięgowanych. Pani powiedziała ze ich system tak działa i dopiero po 24 godzinach mnie odblokują. Po 24 godzinach sprawdziłem czy mogę się połączyć z Internetem no i nic z tego… Kolejny telefon do konsultanta. Mila pani powiedziala że wczoraj mieli awarie systemu i wciąż posiadam blokadę zaraz mi ja zdejmie lecz musze odczekać kolejne 24 godziny . Tak się stało. W środę 18.11 czyt. Po 48 godzinach próba zalogowania i nic z tego … Telefon do BOKu i tym razem przyjęli zgłoszenie problemu technicznego jako problem z zasięgiem. Problemu z zasięgiem zgodnie z tym co aplikacja PLAY ONLINE pokazywała było parę kreseczek. No nic odpowiedz miła nastąpić w ciągu 3 dni oczywiście nic z tego. Nikt nie odpowiedział wiec kolejny kontakt z BOKiem . Poniedziałek 23.11 miła pani mi powiedziała że nie mają trzech dni na rozwiązanie mojego problem lecz 10 dni i termin mija 28.11. 28.11 nikt nie odpowiedział wiec ja się skontaktowałem z BOK. Tym razem usłyszałem ze mają awarie na terenie południowej i zachodniej Polski . Dlatego pytam czy ktoś z tych terenów posiada problemy z połączeniem się z internetem w PLAY ONLINE ???
Dodam tylko iż wypowiedziałem umowę. Być może ma to jakiś związek. Prosze o pomoc
[ Dodano: 2009-11-30, 08:45 ]
Pomylilem sioe w temacie . Chodzi o awarie od 24.11. Sorki
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-11-30, 09:09 ]
Poprawiony temat.
16.11 zostałem zablokowany z powodu braku 1 ( słownie jednej ) płatności. Wyskakiwał mi błąd 619. Po kontakcie z BOK dowiedziałem się że jestem zablokowany pomimo środków będących już na koncie P4 jednak nie zaksięgowanych. Pani powiedziała ze ich system tak działa i dopiero po 24 godzinach mnie odblokują. Po 24 godzinach sprawdziłem czy mogę się połączyć z Internetem no i nic z tego… Kolejny telefon do konsultanta. Mila pani powiedziala że wczoraj mieli awarie systemu i wciąż posiadam blokadę zaraz mi ja zdejmie lecz musze odczekać kolejne 24 godziny . Tak się stało. W środę 18.11 czyt. Po 48 godzinach próba zalogowania i nic z tego … Telefon do BOKu i tym razem przyjęli zgłoszenie problemu technicznego jako problem z zasięgiem. Problemu z zasięgiem zgodnie z tym co aplikacja PLAY ONLINE pokazywała było parę kreseczek. No nic odpowiedz miła nastąpić w ciągu 3 dni oczywiście nic z tego. Nikt nie odpowiedział wiec kolejny kontakt z BOKiem . Poniedziałek 23.11 miła pani mi powiedziała że nie mają trzech dni na rozwiązanie mojego problem lecz 10 dni i termin mija 28.11. 28.11 nikt nie odpowiedział wiec ja się skontaktowałem z BOK. Tym razem usłyszałem ze mają awarie na terenie południowej i zachodniej Polski . Dlatego pytam czy ktoś z tych terenów posiada problemy z połączeniem się z internetem w PLAY ONLINE ???
Dodam tylko iż wypowiedziałem umowę. Być może ma to jakiś związek. Prosze o pomoc
[ Dodano: 2009-11-30, 08:45 ]
Pomylilem sioe w temacie . Chodzi o awarie od 24.11. Sorki
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2009-11-30, 09:09 ]
Poprawiony temat.
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
No bo widzisz z opisów forumowiczów wynika że w Playu maja 3 formułki odpowiedzi na pytanie o awarie
1 wiemy o awarii będzie naprawione w 24godziny
2 panie jaka awaria? u nas wszystko działa
3 sorki ale nie odpowiedział pan na pytanie o ilość kresek zasięgu wiec nie przyjmujemy zgłoszenia o awarii
ale widzę że doszła 4 formułka naprawimy w 10dni ciekawi mnie tylko wg. jakich przepisów mają te 10 dni na naprawę
1 wiemy o awarii będzie naprawione w 24godziny
2 panie jaka awaria? u nas wszystko działa
3 sorki ale nie odpowiedział pan na pytanie o ilość kresek zasięgu wiec nie przyjmujemy zgłoszenia o awarii
ale widzę że doszła 4 formułka naprawimy w 10dni ciekawi mnie tylko wg. jakich przepisów mają te 10 dni na naprawę

Modem Huawei E156g
Playonline 69
Playonline 69
-
No spoko ale jestem bez neta !!! Cztylem linka od Ciebie i nigdzie nikt nie ma problemu z połączeniem z netem tylko ze sciaganiem. Przypomne ze od 2 tygodni nie mam dostepu do internetu !!! Nie spotkalem sie z tym zeby w jakiej kolwiek innej sieci byly takie problemy. Usterki naprawiane sa w ciagu max 48godzin !!!
- marcin7911
- Stały użytkownik forum
Napisz pw do play4you2 może coś Ci pomoże.
Modem Huawei E156g
Playonline 69
Playonline 69
-
nie pomoze
Napisze do Prezesa o wyjasnienia. Skoro Prezes PEKAO S.A. mi odpowiedział i przepraszal to i P4 moze
[ Dodano: 2009-11-30, 20:55 ]
No to sie co nie co wyjasnilo... Pozyczylem PLAY ONLINE i w miejscu w ktorym mieszkam podlaczylem zeby sprawdzic czy z modemem wszystko OK i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ... Podlaczylem ZTE MF626 i bingo. Poszlo. Pozniej sprawdzilem swojego neta i nic. Wsadzilem pozyczonego sima i wlasnie z niego pisze. Zaraz sprawdze swojego sima na pozyczonym modemie. Jesli sie nie odezwe to znaczy ze nie poszlo. Wowczas jutro wymienie sima na nowego . Jesli nie zadziala to zrobie burdel w tym PLEJU !!!

[ Dodano: 2009-11-30, 20:55 ]
No to sie co nie co wyjasnilo... Pozyczylem PLAY ONLINE i w miejscu w ktorym mieszkam podlaczylem zeby sprawdzic czy z modemem wszystko OK i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ... Podlaczylem ZTE MF626 i bingo. Poszlo. Pozniej sprawdzilem swojego neta i nic. Wsadzilem pozyczonego sima i wlasnie z niego pisze. Zaraz sprawdze swojego sima na pozyczonym modemie. Jesli sie nie odezwe to znaczy ze nie poszlo. Wowczas jutro wymienie sima na nowego . Jesli nie zadziala to zrobie burdel w tym PLEJU !!!
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Ostatnio mój brat posiadając jakiś tam abonament w Play dołączył sobie Play Online dzwoniąc do nic w tę sobotę.Dzisiaj dzwoniła do niego konsultantka i mówiła że mieli awarię i jeszcze raz przyjmowała zamówienie na neta 

-
To nie awaria. Raczej zapomniala dac zatwierdz
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Nie wiem może.Ale sama mówiła że mieli awarię sytemu 

- Tomekm91
- Stały użytkownik forum
Też mam problemy z playem... zaczyna mnie to już męczyć od 3 lat(kiedyś miałem orange, szkoda gadać) jestem użytkownikiem internetu komórkowego, ale jak tak dalej pójdzie to nie podpiszę następnej umowy. Jednym słowem ŻENADA.
Fort Minor & LINKIN PARK & Dead By Sunrise
-
Hurrrra !!!! Mam neta !!! Teraz nic tylko pisac reklamacje
!!!

- samsung16
Eh ja mam gorzej... Pierwszego dnia kiedy podłączyłem PLAY'a do kompa (Wcześniej miałem Blueconnect) Miałem zasięg 98% i full transfery (Czyli 1 mb\s)
następnego dnia ledwo zlepałem zasięg 38%!!!
No ale dobra net chodził dosyć dobrze. Kolejnego dnia coś mu odwaliło i rozłączał się co 25 min, w sumie da się z tym żyć ale trochę to denerwujące, po kilku dniach użytkowania z tym problemem internet nie rozłączał się w ogolę, wiec bylem Very Happy. Kolejnego dnia próbuje połączyć się z netem a on jakieś błędy 619, 734, i kilka których już nie pamiętam. Odłączyłem modem i podłączyłem ponownie internet zadziałał, na 5 sek........ i tak ze 40 razy klikałem Połącz a modem rozlacz.
, problem ustopil tak na 2 tygodnie aż do dziś. Pojawił się ten sam problem co wtedy czyli co 5 sek rozłączał się......
Jeśli wiecie o co z tym chodzi !!!!!PROSZEEEE!!!!! o jakas rade.....

Jeśli wiecie o co z tym chodzi !!!!!PROSZEEEE!!!!! o jakas rade.....
-
Samsung16
Wiem że może trochę późno ale odpowiem.
Mnie ostatnio się wyłączał raz na 20 min coś koło tego ;/
Przyczyna była taka.
Po pierwsze Trojan (Dosyć złośliwy blokował przesył po 20 min nie szło nawet kliknąć rozłącz i połącz)
Po drugie najprostsza sprawa odinstaluj i zainstaluj play
Kiedyś miałem Neo tak samo się działo jedyne co pomagało do instalowanie od nowa
Albo reinstal windowsa
Wiem że może trochę późno ale odpowiem.
Mnie ostatnio się wyłączał raz na 20 min coś koło tego ;/
Przyczyna była taka.
Po pierwsze Trojan (Dosyć złośliwy blokował przesył po 20 min nie szło nawet kliknąć rozłącz i połącz)
Po drugie najprostsza sprawa odinstaluj i zainstaluj play
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Kiedyś miałem Neo tak samo się działo jedyne co pomagało do instalowanie od nowa
Albo reinstal windowsa