OBRAZKI MOŻNA POWIĘKSZYĆ KLIKAJĄC NA NIE
Co do zasięgu, CDMA ma rewelacyjny zasięg. 450MHz i szumowa charakterystyka sygnału robi swoje - można odbierać i nadawać na duże dystanse - większe niż GSM.
ORAZ TO:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=243701#243701
A co do limitu, to PO LIMICIE, na moim CDMA ciężko otworzyć jakąkolwiek stronę, ponieważ właśnie... Nie otwiera się, zrywa połączenia przeglądarki! 3x reklamacja, 3x olewanie. Oddałem komuś kto bardziej potrzebuje niż ja, ponieważ..
Aktualnie mam DSL 2Mbps i jestem wniebowzięty. Można komfortowo korzystać, bez czekania, bez limitów, bez rozłączania.. Nawet Neo256 jest IMO lepsze niż to badziewie CDMA z limitem 3GB. Technologii wolniejszej niż UMTS nie polecam wcale - szkoda czasu.. Neo1Mbps, lub jakiś dostawca WiFi 1Mbps jest już optymalnie jako Internet do domu! Chyba że chcesz odebrać jednego maila na dzień to i EDGE wystarczy z samozaparciem, ale powiem żę szkoda życia - czas ucieka na czekaniu.
A i jeszcze coś...
Tak działa
Orange Free (OF) w mojej miejscowości - żebym nie ściemniał. Żenujące, niektóre strony nie chcą się wczytywać wcale, a ping 600ms oznacza, że przeglądarka (dla przykładu) na każde zapytanie oczekuje ponad pół sekundy i nie ma gwarancji, że dostanie na nie odpowiedź. Operator ma to daleko w poważaniu i dalej naciąga ludzi, nie przyjmuje reklamacji. Wiele osób zostało nabitych w butelkę.

A tak
DSL 2Mbps.. Bardzo podobnie zresztą u mnie działał
OFP, ALE limit 3GB można wykorzystać w jakieś 4 godziny z taką prędkością, przeglądając np. YouTube.
Jeśli faktycznie nie ma wyjścia i nie ma alternatywy, to proponuję przetestować Orange CDMA (pożyczając od kogoś albo coś), jeśli będzie OK (choć w najbliższym czasie i tak może się zapchać cała sieć mobilna Orange - w UK już mają pod górkę oraz na wyżej zamieszczonym zrzucie to widać (OF)) to warto zastanowić się nad wyższym pakietem, przynajmniej 10GB/miesiąc na moje oko..
adixm proszę nie cytuj moich wypowiedzi wyrwanych bezsensownie z kontekstu i nie radź ludziom źle tylko dlatego, że Tobie wystarczy "rower do jeżdżenia na wakacje za granicę". Nie cofajmy się w rozwoju technologicznym!
PS. Znam ograniczenia technologii bezprzewodowych.
Szczerze pozdrawiam i życzę szybkiego Internetu!