A co byś chciał sciągać po limicie ...Józek pisze:zero DL.
Jak wczytują się strony po limicie?
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jak wczytują się strony po limicie?
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- czarenty6587
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie dzwoniłem gdyż przedłuzyłem umowe, ale stara konczy sie 25 lutego i odrazu zaczyna się nowa umowa
i wtedy ebdzie aktwyacja CDMA
dzowniłem do BOK i powiedzieli ze 25 aktywacja mojej nowej umowy Orange Free Optimum, musi stara się skonczyc

Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
-
- ### BAN ###
Nic.paweliplus pisze:A co byś chciał sciągać po limicie ...
Tylko www.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie możliwe żeby CDMA było aktywowane dopiero po zakończeniu starej umowy, ponieważ ja będę na dniach przedłużał umowę a stara się kończy dopiero 2.01.2010 [obecny internet chodzi na tyle kiepsko (w porywach do 80kb/s, przeważnie nie więcej niż 60 kb/s), że w wyjątkowo zgodzili się na przedłużenie umowy i zakup modemu], więc jeżeli miałbym czekać rok na aktywację CDMA to mi się nie opłaca. Jeżeli CDMA nie będzie aktywowane to zadzwonię do BOK i będą musieli aktywować (potrafię przytoczyć potężne argumenty).
- czarenty6587
Musi umowa się zakończyć
Na ile podpisałeś na tyle musisz zapłacić. Na pewno będziesz musiał albo zapłacić z góry do końca starej umowy abonament albo nie wiem jak, ja mam gorszą prędkość jak ty i nie narzekam. Zawsze aktywacja jest po zakończeniu umowy starej, podpisałeś płacisz i ich nie obchodzi jako masz prędkość

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez czarenty6587, łącznie zmieniany 1 raz.
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
-
- ### BAN ###
Przyznaję nie obchodzi.czarenty6587 pisze:i ich nie obchodzi jako masz predkosc

-
- Mistrz bezprzewodowy
czarenty6587, jeżeli podpisałeś umowę, kupiłeś modem, wymieniłeś kartę SIM na dualną to bez względu na to czy stara umowa obowiązuje czy się już skończyła masz prawo do korzystania z CDMA, jeżeli nie możesz korzystać z CDMA to dzwonisz do BOK i mówisz żeby aktywowali jeżeli konsultant powie że on nie może więcej w tej sprawie zrobić to mówisz żeby Cię połączył z kimś kto może aktywować Ci dostęp do CDMA, przynajmniej ja bym tak zrobił.
- czarenty6587
No ale jak to? jak aktywuje mi cDMA to odrazu limit 7 Gb i za miesiąc odrazu abonament? troche dziwne to jest. nie mam zamiaru płacic 2 abonamentów w razie jakby mozna bylo tak zrobic
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja mam Orange Free Premium ze zniżką dzięki czemu płacę 69 zł netto, limit podniosłem z 4GB do 20GB w ramach podnoszenia limitu starym klientów, mam zamiar przedłużyć umowę na dotychczasowych warunkach i umowę na 24 miesiące. Co do CDMA to na 99% powinni mi od razu aktywować, ale Ty (bądź abonent albo ktoś kto na tym się trochę zna i potrafi rozmawiać z ludźmi z BOK) powinieneś zadzwonić do BOK i powiedzieć że masz modem i żeby Ci aktywowali CDMA, bo aktualna prędkość to {tu podaj aktualną prędkość średnia} i nie masz zamiary czekać do 25 lutego aby móc używać CDMA, jeżeli powiedzą że nie mogą to od razu wyślij maila do Wojciecha Jabczyńskiego, że masz modem, kartę SIM/RUIM (czy jakoś tak, w każdym razie dualną) i niech Ci aktywują CDMA.
Od razu chciałem zaznaczyć że nie jestem pracownikiem żadnego operatora tylko mocny wkurzonym użytkownikiem Orange Free Premium.
Od razu chciałem zaznaczyć że nie jestem pracownikiem żadnego operatora tylko mocny wkurzonym użytkownikiem Orange Free Premium.
-
- Mistrz bezprzewodowy
czarenty6587, Dzwoniłeś do BOK ?
-
- Początkujący użytkownik forum
tego dnia którego masz okres rozliczeniowy tego dnia włączą Ci CDMA wiem bo sam przedłużałem umowe i zasięg CDMA będe miał dopiero od 4 lutego:(
- wilq
- Stały użytkownik forum
Umowa na co ? Możesz spróbować cesji - tzn. przepisania na kogoś. Jeśli masz umowę na jakichś preferencyjnych warunkach (np. tańszy abonament lub większy limit bo przedłużeniu umowy) to bez problemu znajdziesz odbiorcę.Procio pisze:Mam pytanie. Nie będę już zakładał nowego tematuCzy jeżeli umowa kończy mi się 21 grudnia to będzie można wcześniej zerwać umowę bez ponoszenia opłat "karnych"?