Nie dawno zostałem zmuszony do zakupu rutera, padło na ten model. Zrobiłem minisiec (PC i doraźnie dwa laptopy, komórka i PSP). Niestety pojawił się problem z transferem. Rozumiem, że jak ktoś korzysta z pełnego transferu reszta ma troche mniej, ale po podłączenia rutera transfery wyniosza max 50kbs. Dysponuje łaczem z okolicznej osiedlówki 3MB/3MB wiec normalnie sa to wieksze predkosci...
w czym moze byc problem. Bawilem sie z forwardem portow jednak dalej to samo....
DLink DL-524 - problemy z transferem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: DLink DL-524 - problemy z transferem
To cienkomasinski pisze:padło na ten model

50kb/s czy kB/s?masinski pisze:wyniosza max 50kbs
3MB czy Mb?masinski pisze:3MB/3MB wiec normalnie sa to wieksze predkosci
Tak czy tak - nie powinno tak być. Masz możliwość sprawdzenia innego sprzętu? Spróbuj też podłączyć sam jeden komp kablem i odłączyć wszystkie inne.
Gwoli ścisłości - reszta ma wtedy (prawie) nicmasinski pisze:jak ktoś korzysta z pełnego transferu reszta ma troche mniej,

-
Wiec co az tak bardzo zly ten ruter ?
jesli chodzi o predkosci to jest to odpowiednio 50kB/s i nawet 5Mb/s|3Mb/s
a co do podlaczenia komputera samym kablem to zadne rozwiazanie bo po to ruter zeby na lapku dac sygnal rowniez...
jest jakies panaceum ???
jesli chodzi o predkosci to jest to odpowiednio 50kB/s i nawet 5Mb/s|3Mb/s
a co do podlaczenia komputera samym kablem to zadne rozwiazanie bo po to ruter zeby na lapku dac sygnal rowniez...
jest jakies panaceum ???
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Dobra, ale chodzi o sam testmasinski pisze:a co do podlaczenia komputera samym kablem to zadne rozwiazanie bo po to ruter zeby na lapku dac sygnal rowniez...

Nowszy firmware? Szukaj na stronach niemieckich D-Linka, na naszych nie zawsze najnowsze.masinski pisze:est jakies panaceum ???
-
Doszło do małego przełomu. Po ponownej zmianie firmware'u (na niemieckiej stronie dlinka znalazlem jakis ciut nowszy b2 wiec niebawem wgram) wszystko smigalo dopóki nie wziąłem w obroty portow od azureusa i reszty rzeczyJo_gurt pisze:[...]
Nowszy firmware? Szukaj na stronach niemieckich D-Linka, na naszych nie zawsze najnowsze.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-14, 19:43 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-01-14, 19:42 przez masinski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Niestety musze odgrzebać temat. Modem po zainstalowaniu tego niemieckiego firmware'u nie dziala jak powinien. Zauwazylem, że są kłopoty z połączeniem z bramą mojego osiedlowego dostawcy (czyli z adresem 192.168.1.1 gdzie ping -t wyglada jak ukladanka, przez kilkanascie linijek ping jest z malym czasem, a potem tyle samo razy jest brak odpowiedzi i nagle odpowiedz z ok.1000-1500 ms)
Nie wiem czy dopisanie adresu rutera na stale do maca mojego adresu sieci cos pomoze... Jakies rady ?
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-07, 23:55 ]
Poprawa pisowni.
Nie wiem czy dopisanie adresu rutera na stale do maca mojego adresu sieci cos pomoze... Jakies rady ?
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-07, 23:55 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 23:55 przez masinski, łącznie zmieniany 3 razy.