Witam!
Ostatnio zainteresował mnie internet cyfrowego polsatu i mam parę pytań na jego temat.
1. Kiedy skończą się testy i usługa wejdzie już na dobre, tzn. bez żadnych testów itp.?
2. Czy biorąc telewizję CP internet jest gratis, czy może jakieś zniżki?
3. Czy limit to 5GB?
4. Czy po przekroczeniu limitu rzeczywiście jest 16kb/s?
6. Czy biorąc tą usługę płaci się jakieś kwoty wstępne, np. za modem lub aktywację. Jeżeli tak to jakie to kwoty?
7. Czy osoby, które dostały się do testów mogłyby pokazać swoje prędkości oraz ping?
(Jeżeli chodzi o prędkości to z speedtestu oraz podczas pobierania jakiegoś pliku, ping najlepiej poprzez komendę ping w konsoli)
8. Czy ten internet nadaje się do gier online typu MMORPG lub FPS?
9. Czy ten internet to WiMax, WiFi czy mobilny typu iPlus?
10. Ile trwa umowa w CP?
Od razu dodam, że szukałem już odpowiedzi na moje pytania na forum, ale niestety nie mogłem nic znaleźć, tak samo jak na stronie cyfrowego polsatu (jakoś mało tam info, albo mi się wydaje...)
Jak będę miał jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości to napiszę. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam!
Kilka pytań na temat CP
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Kilka pytań na temat CP
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
- Użytkownik forum
Re: Kilka pytań na temat CP
1. Testy trwają w założeniach do końca lutego, jeśli coś im nie wypali to będą dłużej.
2. Biorąc telewizję + internet będzie zapewne taniej.
3. Tak.
4. Tak.
6. 1zł za modem.
7. Przy -83dBm u Mnie prędkości wahają się między 2,5mb - 4mb, ściąganie 400-600kb/s, pingi w normie (serwer cs, na którym przy radiówce mam ping 20-40 na cp były 40-60, jednak wtedy jeszcze prędkość wynosiła 1,5-2mb, bo anteny nie wystawiałem na zewnątrz).
8. Jak na razie myślę, że tak.
9 Typu iPlus.
10. Ta "testowa" umowa trwa do końca lutego, przed tym jednak mają wysłać jakieś konkretne oferty.
2. Biorąc telewizję + internet będzie zapewne taniej.
3. Tak.
4. Tak.
6. 1zł za modem.
7. Przy -83dBm u Mnie prędkości wahają się między 2,5mb - 4mb, ściąganie 400-600kb/s, pingi w normie (serwer cs, na którym przy radiówce mam ping 20-40 na cp były 40-60, jednak wtedy jeszcze prędkość wynosiła 1,5-2mb, bo anteny nie wystawiałem na zewnątrz).
8. Jak na razie myślę, że tak.
9 Typu iPlus.
10. Ta "testowa" umowa trwa do końca lutego, przed tym jednak mają wysłać jakieś konkretne oferty.