jak podłączyć orange free na kartę???błagam pomóżcie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak podłączyć orange free na kartę???błagam pomóżcie
Witam.Mam pytanie czy mógłby koś krok po kroku wyjaśnić mi jak podłączyć internet orange free na kartę do komputera.Proszę pomóżcie bo nawet w serwisie orange nie umieją odpowiedzieć mi na to pytanie:)z góry dziękuję i pozdrawiam cieplutko 

kasiurek
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
-
Re: jak podłączyć orange free na kartę???błagam pomóżcie
jako modem służy mi telefon nokia n70
kasiurek
- Cari
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Telefon (modem) ma simlocka czy nie ?
Jak nie albo ma na orange to wkładasz kartę do telefonu
Póżniej musiałabyś zdobyć sterowniki USB do twojego telefonu (N70) pewnie beda w pudełku od telefonu. Zainstaluj po instalacji podłącz przez USB telefon do komputera. Dalej to już tylko klik

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
kasiurek21 najprościej to zainstaluj sobie Nokia PC Suite i tam masz kreatora. Ewentualnie bez managerow <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .
-
- Guru bezprzewodowy

http://ustaw.orange.pl/
Konfiguracja Internet po GPRS

http://www.nokia.pl/pomoc-i-programy/op ... -suite-new
Gdyby pojawił się jakiś problem napisz, konfiguracja jest dosyć prosta.
-
Dzieki jak nie wiem co zaraz zabieram sie za podłaczenie jak tylko się uda to napisze.pozdrowionka
[ Dodano: 2010-01-14, 22:21 ]
dzieki MARENS
udało mi się podłączyć
śmiga aż miło...

[ Dodano: 2010-01-14, 22:21 ]
dzieki MARENS

kasiurek
-
Witam. Kupiłam orange free na karte i chce uzywac telefonu sony ericsson K770i jako modemu. Czy potrzebna jest mi w tym telefonie karta pamieci zeby zainstolowac oprogramowanie? Komputer nie widzi, mojego telefonu. Jak w ogole mam to wszystko podlaczyc zeby dzialalo?
-
- Stały użytkownik forum
@grahamka - ten telefon obsługuje tylko UMTS, więc maksymalna prędkość pobierania będzie ok. 300 kb/s.
Karty pamięci nie potrzeba, ale musisz mieć kabel i zainstalować na komputerze odpowiednie oprogramowanie ze sterownikami modemu, pewnie było dołączone do telefonu. W telefonie potrzeba też skonfigurować połączenie, ręcznie albo automatycznie http://ustaw.orange.pl/
Karty pamięci nie potrzeba, ale musisz mieć kabel i zainstalować na komputerze odpowiednie oprogramowanie ze sterownikami modemu, pewnie było dołączone do telefonu. W telefonie potrzeba też skonfigurować połączenie, ręcznie albo automatycznie http://ustaw.orange.pl/
- aneczka_brie
mam ten sam telefon... jak nie mam kabla to co zrobić? i płytki żadnej tez nie dostałam...
-
- Stały użytkownik forum
Jeśli nie masz kabla, możesz jeszcze użyć bluetooth (jeśli masz w komputerze/laptopie) albo dokupić kabel. Oprogramowanie można ściągnąć ze strony.
- pikolo419
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ew dokupić kabel, pobrać sterowniki USB i utworzyć połączenie Dial-Up.
Huawei E5785lh-22c
-
Mam taki problem z ofnk wszystko działało ok. tzn. SE K550 jako modem połączenie przez dial-up było dobrze przez kilka miesięcy a wczoraj podłączam i telefon się łączy wybiera jest zasięg transfer danych się odbywa (we właściwościach połączenia) a żadnej strony nie można wyświetlić gg się nie łączy poczty nie pobiera
Nic nie było instalowane w kompie, net na telefonie działa ... co może być przyczyną ??Wysłałem konfigurację mms, internetu na telefon ze strony ustaw.orange.pl i nic ...
Sprawdzę wieczorem tego pinga ;-)
ps. konto pełne i aktywne ...

Nic nie było instalowane w kompie, net na telefonie działa ... co może być przyczyną ??Wysłałem konfigurację mms, internetu na telefon ze strony ustaw.orange.pl i nic ...
Tak monitorki migają ;-) Dane są pobierane i wysyłane tylko nie wiem czy do netu czy tylko do telefonu (na telefonie jest globus kolorowy) niby wszystko ok. a nie działa.KrissTofferr pisze:Czyli że "monitorki" statusu połączenia migają?
Sprawdź czy ping przechodzi do
ping 173.194.69.106
a następnie sprawdź do
ping www.google.pl
Sprawdzę wieczorem tego pinga ;-)
ps. konto pełne i aktywne ...
Ostatnio zmieniony 2012-01-11, 13:46 przez Koolo, łącznie zmieniany 2 razy.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli że "monitorki" statusu połączenia migają?Koolo pisze:telefon się łączy wybiera jest zasięg transfer danych się odbywa (we właściwościach połączenia) a żadnej strony nie można wyświetlić gg się nie łączy poczty nie pobiera
Sprawdź czy ping przechodzi do
ping 173.194.69.106
a następnie sprawdź do
ping www.google.pl
-
Znikły sterowniki od K550 we właściwościach w dial-upie (modemy) i łączył się na jakiś innych ? Musiałem zainstalować SEPCsuite i jest wszystko ok. nawet jakby nieco szybciej działał ...
Ogólnie w PC Suite nie trzeba nic konfigurować klikam na połącz i się łączy, nie chciałem zaśmiecać systemu ale jednak warto ...
Ogólnie w PC Suite nie trzeba nic konfigurować klikam na połącz i się łączy, nie chciałem zaśmiecać systemu ale jednak warto ...