Pozdrawiam.

Moderator: Moderatorzy
Wiem, ale jak mi by spokojnie starczyło 5 GB to bym wybrał to - mają dodatkowo 4 miesiące gratis, także wychodzi to po ok 35 zł na miesiąc umowa na 18 miesięcy z modemem.pidsud pisze:Chyba jest jeszcze oferta bez modemu, czyli za 45zł masz 10GB transferu. A modem na allegro za 100zł możesz kupić
To masz już porównanie gdyż ja głównie do tego neta używam.kazek01 pisze:nie zamierzam niczego ściągać, jedynie przeglądać strony i korzystać z poczty.
To zobacz do tego zagadnienia: Internet poza domem – poradnik podróżnika. i policz orientacyjnie ręcznie. Nikt z nas lepiej od Ciebie nie będzie wiedziałkazek01 pisze:w tej chwili nie mem internetu wiec nie moge sprawdzić
Ja korzystam podobnie i wykorzystuje od 2,5 do 3,5GB miesięcznie.Rozważam play z limitem 5 GB lub 10 GB. Wolałbym ten 5 GB, ale nie wiem, czy mi starczy, nie zamierzam niczego ściągać, jedynie przeglądać strony i korzystać z poczty. Ja będę siedział mało ale żona więcej bo teraz będzie miała kilkumiesięczną przerwę w pracy. Proszę o porady.
Średnio miesięcznie 8GB.kazek01 pisze:CZekam na dalsze odpowiedzi w sprawie transferu! Pliss!
Ja mam limit 3 GB i muszę powiedzieć, że mi na EDGE starcza prawie bez problemu... Przeglądam internet, pocztę, pobieram, gram w gry online i jest spoko... Jeżeli tobie ma starczyć na przeglądanie netu i poczty to 10GB Ci wystarczy i powinno Ci jeszcze dużo zostać, ale... Lepiej mieć te mare MB w zapasiekazek01 pisze:CZekam na dalsze odpowiedzi w sprawie transferu! Pliss!
Wystarczy dobry telefon obsługujący HSDPA (lub w jakim tam zasięgu się by znajdowałŁW pisze:Minus jest taki, że potrzebujesz modem,
Czemu? Że limit szybko się skończy? Jak limit się skończy można dokupić jeszcze jedną kartę i po sprawieŁW pisze:no i nie nadaje się to jeśli zużywałbyś dużo danych.
Po moich doświadczeniach stwierdzam, że telefon to nie to... Doraźnie tak, ale na dłuższą metę to średnio, bateria pada, właściwie pod ładowarką musi chodzić. Poza tym dobry telefon mający HSDPA jest prawie zawsze droższy niż modem.Procio pisze: Wystarczy dobry telefon obsługujący HSDPA (lub w jakim tam zasięgu się by znajdował)
No tak, ale kolejna karta to kolejna wydana kasa... Jak skończy się karta 50zł to znaczy, że skończyło się 4GB. A w abo masz 5GB już za 45zł, czyli nawet 5zł taniej, a jak przedłużasz albo nie bierzesz modemu to masz nawet 10GB (tu mogę się mylić, nie wiem dokładnie). Mimo wszystko prepaid jak najbardziej polecam wszystkim tym, którzy zużywają w miarę niedużo danych. Sam tak zresztą mam. Jak ktoś ma stałe łącze w domu (ja nawet nie mam) i w pracy to w ogóle nie ma sensu brać abo.Procio pisze:Jak limit się skończy można dokupić jeszcze jedną kartę i po sprawie