Option GE0301

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cheaken
Początkujący użytkownik forum

Option GE0301

Post autor: cheaken »

Hi,

szukałem w internecie i w ogole ciezko cokolwiek <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> na temat modemu: Option GE0301.

Problem mam taki: komputer dell d620, w komputerze jest slot PC card (pcmcia) a modem jest na Express. Mam z modemem adapter - PC card - > Express.

Probowalem zainstalowac modem, jednak mam problem z zainstlowaniem sterownikow (w ogole znalezieniem) do adaptera. Adapter jest w komputerze wykrywany, jednak nawet przez szukanie w windows update sterownikow nie znajduje. Mam dolaczona plyte z Vodafone (bo to modem z vodafone) zainstalowalem program, ale to samo- nie moge w ogole zainstalowac tego adaptera. Z modemem nie wiem czy sa problemy bo po prostu go w ogole nie widac.

Ja bede korzystal na tym modemie z internetu play.

Prosze o pomoc.
Pozdrawiam i zycze milego wieczoru.
Cheaken
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Option GE0301

Post autor: yagi »

Ten modem może nie działać z tą przejściówką. Jakiej ona jest firmy? Ja próbowałem odpalić mojego GEO na przejściówce Novatel i nie poszedł a Merlin XU870 bez problemu.
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
cheaken
Początkujący użytkownik forum

Post autor: cheaken »

Wiesz co nie wiem, dostałem przejściówkę razem z modemem, ale coś było na niej odklejone - tak jak by nazwa, nie jestem w stanie powiedzieć jakiej jest firmy. Mam na niej tylko takie oznaczenie: SNR: CM3977G63A

Dodam, że na chwilę ten modem był widoczny i faktycznie go zainstalowałem. Jednak po restarcie, wszystko posypało się znowu i dalej nie mogę go odpalić... Błąd sterowników Kontrolera Uniwers. Magis. Szereg. USB...
Awatar użytkownika
COVERek
Stały użytkownik forum

Post autor: COVERek »

U mnie jak odpalem na windows XP wszystko smigalo jak trzeba. :) (mam taki sam zestaw)
Do przejsciowki nie ma zadnych sterownkiow. :)

http://www.option.com/en/support/software-download/
Sciagnij stad OptionConnect'a i powinno hulac.
Linux User #462372 || Ubuntu User #20118
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

Też miałem taki problem... Musisz mieć adapter optiona i będzie działać. Sam się zdziwiłem, że nie chce działać na adapterze od XU870, bo przecież złącze jest to samo.
ODPOWIEDZ