Kupiłem kombajn lexmark prospect pro 205. Niestety jak w temacie nie nawiązuje połączenia z zabezpieczoną siecią. W instrukcji napisali, co by zmienić ustawienia WPA2 na WPA-personal, podać kod i powinno zaskoczyć, a u mnie zawiesza się na etapie podłączania, po czym się wywala mnie do okna z informacją o braku możliwości nawiązania połączenia. Myślę, że ma to jakiś związek z zabezpieczeniami routera (WTR54GL@tomato), ale za cienki jestem żeby to sam rozwikłać. Udało mi się połączyć - wówczas gdy usunąłem zupełnie zabezpieczenia. Nie mam pojęcia co i jak zmienić w linksysie (i czy w ogóle tam), żeby zarejestrować to ustrojstwo w zabezpieczonej sieci (WPA/WPA2 Persnal). Mogę oczywiście używać go przez USB, ale chce by to było urządzenie sieciowe. Pytanie jak to zrobić żeby zabanglało? System Vista HP, pod win7 RC też ten sam problem.
Co próbowałem robić?
1. Przeczytałem manual i z nim w ręce próbowałem kilkakrotnie ustanowić połączenie
2. Ustawiłem na sztywno IP dla drukarki, lapa i peceta.
3. Próbowałem zmieniać ustawienia szyfrowania z TKIP na AES i odwrotnie bezskutecznie.
4. Resetowałem ustawienia routera i drukarki
Dotychczasowy efekt jest taki, że mogę bez problemu używać urządzenia, gdy sieć domowa ma wyłączone zabezpieczenia. Po włączeniu zabezpieczeń i próbie konfiguracji urządzenia, te zawiesza się w miejscu opisanym na początku posta.
Kombajn Lexmark nie łączy się z routerem via WiFi.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Kombajn Lexmark nie łączy się z routerem via WiFi.
Temat stary ale jedno pytanie. Masz najnowszy firmware do niej?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Kombajn Lexmark nie łączy się z routerem via WiFi.
Najnowszy z możliwych. Starsze też próbowałem, niestety z mizernym skutkiem.