EDGE - SE W300 lub Samsung E380 lub X680 ?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
haart
Początkujący użytkownik forum

EDGE - SE W300 lub Samsung E380 lub X680 ?

Post autor: haart »

Witam.
Potrzebuję komórkę do edga i nie wiem co wybrać:/ Dużo jeżdżę i zamierzam się łączyć głównie w okolicach rzeszowa i lublina. Prawdopodobnie zdecyduję się na plusa, chociaż jeszcze nie zdążyłem przejrzeć całego w forum w tej kwestii (i pewnie tak szybko nie pójdzie;-) Jeśli macie jakieś rady byłoby super.
Upatrzyłem sobie te 3 komóry, każda ma swoje plusy i minusy, używałem już SE k700i na gprs w plusie i nie było żadnych fajerwerków, tzn. nie zrywało połączeń etc. A samsung nie mam pojęcia, ale wydaje mi się , że teraz różnice nie są wielkie. Chyba... Samsungi chyba są po prostu ładne, nie wiem jak z softem.

P.S. Jeśli każecie mi użyć "szukajki", się wkurzę;-p Nie działa mi :-/

TIA za pomoc.
bbart
Stały użytkownik forum

Re: EDGE - SE W300 lub Samsung E380 lub X680 ?

Post autor: bbart »

Ja do internetu używam troszkę innego Samsunga SGH-X700 i... jest to chyba jeden z najłatwiejszych telefonów do skonfigurowania połączenia z internetem. Wkładasz płytę z oprogramowaniem, instalujesz całkiem niezły program do zarządzania nim, tworzysz za pomocą kreatora połączenie internetowe (bardzo łatwo) i już możesz korzystać z internetu.

Podczas łączenia z internetem nie musisz uruchamiać żadnych programów. Na pulpicie masz skrót do połączenia internetowego i tylko tego używasz.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
haart

A łączysz się via bluetooth, kabel czy irdę? Nie zrywa połączeń? I jak w ogóle z baterią w samsungu? Zawsze byłem anty złomsungom, ale ostatnio wziąłem do ręki właśnie E380 i kurcze, naprawdę niezły telefon:-) Można ładować z komputera?
Dzięki za odpowiedź, więcej, więcej, więcej..... ;->
odi profanum vulgus et arceo

toshiba satellite+blue+.....=jaki? internet ?

Post autor: Jaco »

Ja proponuję Nokię 6230 i do tego BT.EDGE i GPRS klasy 10.Ustawiasz tylko modem w fonie wkładasz karte do neta zapodłanczasz to wszystko przez BT i cieszysz się netem.
haart

Nokia-blee, takie wewnętrzne fuj ;-p Nie lubię nokii, mam na oku trzy telefony, jak w temacie, ale widzę, że nie są zbyt popularne. Chyba wybiorę samsunga, SE jakiś taki wiotki, miałem go w ręce to jak zabawka dla dzieci:-/
odi profanum vulgus et arceo

toshiba satellite+blue+.....=jaki? internet ?

Post autor: wk26 »

Jaco proponuje Ci sprawdzony fon do netu. 6230 lub 6230i to dobre fony.No ale wybor nalezy do Ciebie.
bbart
Stały użytkownik forum

Post autor: bbart »

haart pisze:A łączysz się via bluetooth, kabel czy irdę? Nie zrywa połączeń? I jak w ogóle z baterią w samsungu?... Można ładować z komputera?...
Łączę się przez kabel, który jest zresztą na wyposażeniu standardowym przy kupnie telefonu. Poprzez bluetooth nie próbowałem a irdy ten samsung nie posiada. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tego telefonu. gdyż odkąd go posiadam nie nastąpiło ani jedno rozłączenie połączenia. I to bez względu na to czy siedzę 5 minut w necie czy też 8 godzin. Co do baterii to jest ona ładowana podczas połączenia telefonu z komputerem przez kabel USB.

Jak kupowałem telefon to też brałem pod uwagę Nokię 6230 ale że mam wstręt do Nokii to poszukałem innego telefonu i wybór mój padł na Samsunga. Całe szczęście się na niego zdecydowałem, gdyż odpadły mi problemy z niewłaściwą pracą 6230 w różnego rodzaju połączeniach, o czym można zresztą często poczytać na tym forum. W Samsungu nic takiego się nie dzieje, nie trzeba aktualizować firmware, po prostu instalujesz oprogramowanie, podłączasz telefon i gotowe.
Acer Aspire 3003WLMI: Sempron 3000+ (1800 MHz), 1024 MB RAM, 80 GB HDD, matryca 15,4', iPlus na Samsung SGH-X700 (EDGE klasy 10)
ODPOWIEDZ