http://www.blog.tp.pl/wojciechjabczynsk ... pcjach_neo
Od początku marca udostępnimy naszą usługę telewizyjną w wyższych prędkościach neostrady, czyli 6,10 i 20 Mb/s. Dotychczas oferowaliśmy ją w niższych opcjach z czego nie wszyscy byli zadowoleni. Teraz to nadrabiamy. Do klientów neo z tv wysłaliśmy już informację o zmianie w cennikach i regulaminie. Od razu zaznaczę, że nie daje ona możliwości wypowiedzenia umowy bez konsekwencji. W podanej informacji zawarte zostały ceny na czas nieokreślony i dlatego nie należy się do nich przywiązywać. Od 1 marca ruszą promocje i wtedy zdradzimy więcej szczegółów. Myślę, że będziecie zadowoleni.
Nawet gdyby można było, to jak mieszkasz poza dużym miastem (Wrocław, Kraków etc.) albo nie masz znajomych w TP to nie ryzykowałbym. Problemem jest ilość portów na kartach w DSLAM. Na terenach gdzie TP ma monopol na ADSL nie warto ryzykować przechodzenia do BSA a co dopiero rezygnować i podpisywać nową umowę.
Sam zrobiłem taki ruch, kiedy wchodziło BSA i była zmiana regulaminu. Wypowiedziałem umowę na Neo 256kbps, kilka dni po wyłączeniu usługi dzwonili z TP i proponowali 1Mbit który był w identycznej cenie jak 256kbps. Akurat na to nie liczyłbym w obecnych realiach.