bussines ewerywhere - przeprowadzka do irlandi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
bussines ewerywhere - przeprowadzka do irlandi
Mam pytanie przeprowadzam sie do irlandi na stale, czy moge zmienic plan taryfowy z bussines ewerywhere na inny? np zeby w ramach abonamentu 120 zl mial tanie rozmowy lub sms-jednym slowem zeby bylo to dla mnie korzystne...bo nie mam na kogo przepisac umowy a w kwietniu dopiero minie rok od podpisania umowy a 1000 zl tez nie mam zeby zerwac umowe.Co mam robic zeby nie placic 120 za internet ktory w iralndi jest bezuzyteczny a placic trzeba...
- heczek
- Początkujący użytkownik forum
Re: bussines ewerywhere - przeprowadzka do irlandi
Zmienic taryfy nie mozesz
Taka juz to "prmocja". Wg mnie to najlepiej zrobic cesje na kogos kto potrzebuje takiego netu, moze oglos sie na allegro
Dobrze by bylo miec kogos w orange zebys nie musial jechac do polski podpisywac umowy 

acer 3003 - N6230i - iplus simdata - neo
- gnd
- Stały użytkownik forum
eeee... nie masz szans, że kogoś znajdziesz, napisz już dzisiaj do orange ze nie pdłużasz umowy w kwietniu, zaplać abonament do końca zobowiazania i wyjedź.... to jedyne co mozna zrobić.
-
- Użytkownik forum
to zależy na jak długo wyjeżdzasz, najprościej jest poprostu wysłać im że rozwiązujesz umowę. karą się nie przejmuj zapłacisz jak przyjedziesz albo i nie:)
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Aby Polska byla Polska
- tak wlasnie trzeba zrobic - jak stamtad bedzie wracal tez radzilbym zrobic to samo
A juz tak na powaznie slyszalem ze z powodu stosowania metod unikania podwojnego opodatkowania maleje szansa egzekucji zaleglosci po wyjazdach z krajow pobytu - tak wiec operatorzy moga przekazywac sobie dane o dluznikach. W zyciu tak niestety bywa - jak ktos chce wyjechac na stale nie powinien chyba brac zobowiazan dlugoterminowych a jak go nie stac na zerwanie umowy to czy stac do na rozpoczecie zycia za granica ?

A juz tak na powaznie slyszalem ze z powodu stosowania metod unikania podwojnego opodatkowania maleje szansa egzekucji zaleglosci po wyjazdach z krajow pobytu - tak wiec operatorzy moga przekazywac sobie dane o dluznikach. W zyciu tak niestety bywa - jak ktos chce wyjechac na stale nie powinien chyba brac zobowiazan dlugoterminowych a jak go nie stac na zerwanie umowy to czy stac do na rozpoczecie zycia za granica ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Moja rada jeszcze inna.
Jesli nie chcesz wydawać 1000zł na karę, to zaproponuj cesję komuś i dopłać na kilka abonamentów, tak że ta osoba będzie miała z teg zysk. Nie wiem ile tego abonamentu płacisz, ale mógłbyś zaproponować dopłacenie np. kwoty na 3 miechy abonamentu. Wtedy może się ktoś znajdzie chętny.
Jesli nie chcesz wydawać 1000zł na karę, to zaproponuj cesję komuś i dopłać na kilka abonamentów, tak że ta osoba będzie miała z teg zysk. Nie wiem ile tego abonamentu płacisz, ale mógłbyś zaproponować dopłacenie np. kwoty na 3 miechy abonamentu. Wtedy może się ktoś znajdzie chętny.
Back to the Future