Wrzuta.pl

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mały01
Początkujący użytkownik forum

Wrzuta.pl

Post autor: Mały01 »

Witam?
Mam pytanko....czy wrzuta.pl jest bezpieczna. Czy nie ma tam ukrytych płatności:
mam niemiłe doświadczenie z pobieraczkiem. Nie mogę odczytać pełnego regulaminu,
ponieważ z lewej strony ekranu część regulaminu jest zakryta,czy tak jest wszędzie,czy
tylko u Mnie.
Mały01
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Wrzuta.pl

Post autor: sp6huk »

Z tego co wiem to nie ponosi się żadnych kosztów, tak jak w przypadku pobieraczka, jest całkowicie darmowe. Jeżeli chcesz pobrać plik z wrzuty, to najłatwiej to zrobić np. przy pomocy strony www.zrzuta.eu

Co do regulaminu to u mnie cały się wyświetla. Może ZOBACZ TO ;)

Po prostu nie rejestruj się, to będziesz w pełni spokojny.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

sp6huk pisze:Jeżeli chcesz pobrać plik z wrzuty, to najłatwiej to zrobić np. przy pomocy strony www.zrzuta.eu
A czy takie pobieranie ze strony jest legalne? Czy osoba, która założyła taką stronę nie ma się czego obawiać, czy może być tak jak np. z OdSiebie.com?
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
lubczyk
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: lubczyk »

Nie ma żadnych problemów z wrzuta.pl, mam tak profil od 2 latek i słuchałem setek mp3 z tej strony i do dzisiaj żyję.

Co do pobieraczka to jest to ogromne oszustwo i żerowanie na nie uwadze użytkownika. Proponuję pogooglować sp6huk, i poczytać coś na temat tych oszustów. Ja się na to nie dałem nabrać ale znajomy z pewnego forum tak.
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

To jest tylko przekierowanie, ale czy jest to w pełni legalne to tego Ci nie powiem. Ale jak nie chcesz pobierać plików za pośrednictwem zrzuty, to można też jakoś zmienić adres WWW pliku który chcesz pobrać, i bezpośrednio z wrzuty plik zostanie pobrany.

[ Dodano: 2010-01-20, 16:46 ]
lubczyk pisze:Proponuję pogooglować sp6huk, i poczytać coś na temat tych oszustów.
Znam tą sprawę bardzo dobrze :]
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

sp6huk pisze:To jest tylko przekierowanie
Więc można powiedzieć, że osoba, która założyła zrzuta.eu nie odpowiada za pliki pobierane z wrzuty, tak? ;)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
Mały01
Początkujący użytkownik forum

Wrzuta.pl

Post autor: Mały01 »

Dzięki za dobre rady :super:
Ostatnio zmieniony 2010-01-20, 17:32 przez Mały01, łącznie zmieniany 1 raz.
Mały01
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Przenoszę to do Hyde-Parku, bo nie ma to nic wspólnego z dostępem do internetu.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
kacper1920
Stały użytkownik forum

Post autor: kacper1920 »

Skoro przeniesione do HP, to pozwolę sobie zadać takie pytanie:
Jak widziany pod kątem prawa autorskiego jest serwis typu Wrzuta.pl oraz pliki wrzucone na jego serwery przez uzytkowników nie posiadających na nie licencji? Czy właściciel owego serwisu nie musi się obawiać procesów sądowych wytoczonych przez jakąś firmę fonograficzną? Czy ew. odpowiedzialność za nielegalne treści ponosi właściciel strony, czy też osoba, która je tam umieściła?
I jeszcze sprawa druga - jeżeli w jakiś sposób pliki na Wrzucie są legalne, to czy pozostają takimi po pobraniu ich przeze mnie na dysk?
Pozdrawiam...

(+) W artykule na vortalu Dobreprogramy.pl, który można chyba uznać za w miarę wiarygodny, wyczytałem, iż:
Podsumowując jednym zdaniem - wolno nam ściągać mp3 z Internetu, nie wolno nam rozpowszechniać (udostępniać).
Tak więc odpowiedź na drugie pytanie jest, choć trochę inna jakiej się spodziewałem....
Głuszyca - to takie miasto jest... :)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

kacper1920 pisze:Czy właściciel owego serwisu nie musi się obawiać procesów sądowych wytoczonych przez jakąś firmę fonograficzną?
Jeżeli usuwa pliki, o prawa do których upomni się jakaś wytwórnia, to nie ma się czego obawiać. Jest nietykalny podobnie jak Rapidshare.
kacper1920 pisze:jeżeli w jakiś sposób pliki na Wrzucie są legalne, to czy pozostają takimi po pobraniu ich przeze mnie na dysk?
Legalne są tylko te pliki do których nikt nie zastrzegł sobie praw autorskich oraz których autorami są osoby które je umieściły na serwerze. Myślę że na własny użytek można legalnie ściągnąć na dysk, bo jest to to samo co np. nagrywanie programu telewizyjnego.
Awatar użytkownika
kacper1920
Stały użytkownik forum

Post autor: kacper1920 »

Dzięki bardzo za rozjaśnienie. :wink:
Głuszyca - to takie miasto jest... :)
ODPOWIEDZ