Szukałem na forum podobnego tematu, ale nie znalazłem, dlatego zakładam nowy.
Chodzi mianowicie o to, że mam problem z internetem bezprzewodowym w moim palmtopie (jak w temacie). Otóż co się dzieje: Mój palmtop bezproblemowo wykrywa istniejącą sieć WLAN (konkretnie dostarczaną przez UPC). Wykrywa jej cechy, zabezpieczenia itd. Jednak za każdym razem, gdy próbuję się połączyć... nie da się. Tak po prostu. Wpisuję dobry klucz, i nic. Dodam, że ta sama sytuacja występuje w różnych programach do łączenia - czy to w WeFi, czy w WiFi Comapnion, tak samo we wbudowanym w Windows programie.
W związku z tym bardzo bym prosił, by ktoś dokładnie, po kolei wyjaśnił, jak należy łączyć palmtop z Win 5 z routerem WiFi, a także co może być powodem problemów z połączeniem. Zaznaczę tylko, że w sprawach sieciowych jestem raczej "zielony" - stąd prośba o instrukcję krok po kroku

EDIT. Dodam jeszcze dla jasności jedną rzecz. Mianowicie gdy łączę się przez WiFi Companion, wygląda to tak, jakby na dosłownie sekundy Palmtop się łączył (choć siła sygnału nagle spada do 0...), po czym po chwili - resetował połączenie, łączył się na nowo... i tak w kółko. Przy czym w Menadżerze Połączeń pokazuje, że połączenie jest niedostępne (?).