mam w iplusie NetBoxa - co 1h mnie rozłancza - pomóżcie

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jojko

mam w iplusie NetBoxa - co 1h mnie rozłancza - pomóżcie

Post autor: jojko »

kupiłem modem Netbox w iplusie średnio co godzine mnie rozłącza jaki może byc tego problem.
Jeszcze jedno czy wiecie coś o jakimś managerze do łączenie bo ta plusa "super" aplikacja obciąża mi system
Dzięki
Awatar użytkownika
tracer.on
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: mam w iplusie NetBoxa - co 1h mnie rozłancza - pomóżcie

Post autor: tracer.on »

Mam podobny problem z modemem Comander, mnie wywala po ok. 2h

Co do ich super aplikacji menagera, to ją odinstalowałem i połączenie dial-up
sterowniki ze strony producenta.

DLACZEGO TO WYWALA??? MAM FUULLLLL ZASIęG Z AN. ATK 20
Gość

Post autor: Gość »

Moze napiszesz kto jest producentem tego netboxa
bo jakos znalezc nie moge.
darek

Post autor: darek »

Anonymous pisze:Moze napiszesz kto jest producentem tego netboxa
bo jakos znalezc nie moge.
Ja tez poprosze o namiary na producenta.
Dzieki

darek
Gość

Witam, mam bardzo podobny problem, ale pojawia się tylko i wyłącznie podczas stosowania programów typu:emule, kazza, nie wspominając o torrencie, azerousie itp. Próbowałem już wszystkoego, łącznie z pomocą techniczną iPlusa(nie potrafili mi poradzić), aktywowałem sobie IP publiczne najpierw dynamiczne a potem statyczne na próbe ale to nic nie pomogło.Jeżeli ktoś może miał takie problemy proszę o podpowiedźi co robić.Dodam że też korzystam z modemu netbox
jojko

Post autor: jojko »

jedyna możliwość to dodatkowe zasilanie ale NetBox nie ma takiej obcji jak ma to commander dodatkowe zasilanie powoduje że nie wywala łącza
Producentem Netboza jest MobileBox ale nie znam adresu producenta może wy znacie
Dzięki
Gość

U mnie problem z netboxem rozwiązał sie sam gdy wywaliłem aplikacje Iplusa. Od tamtej pory ani jednego zerwanego polączenia a pecet chodzi 24/h.

Mozna tez do netboxa siagnac najnowsze sterowniki FTDI (to taki emulator COM3, na ktorym chodzi netbox) i podstawic zamiast tych strasznie starych od iplusa.

dla xp - http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP/Win2000/R2176.zip
dla xp64 - http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP/Win ... 154_64.zip

trza to rozpakowac i podstawic wszystkie pliki *.inf ze starych sterownikow do nowych potem juz normalnie zaktualizowac
Gość

Witam.

Też miałem problem z netboxem, albo mnie wywalało, albo nie mogłem sę połączyć.
Na próbę zainstalowałem go na sterach od comandera (www.comander.pl) i działa rewelacyjnie, oczywiście polączenie zestawiłem ręcznie, aplikację iplusa odinstalowałem w cholerę i wszystko jest ok już ponad miesiąc.

pozdr

rYba
Gość

Sterowniki do commandera to tak naprawde uniwersalne sterowniki FTDI
i mozna sciagnac nowsze (link u gory). Tak naprawde najprzydatniejszy
jest tu ten programik do podawania PINu. Dzieki za info.
Misser92
Początkujący użytkownik forum

Iplus Commander

Post autor: Misser92 »

witam mam problem!! Posiadam Iplusa Commandera i jest on straszenie wolny ~!! wie Ktos mOze Jak to zrobic by iplus chodzil tak troszszke czybciej mam 8 kb/s przy downlinku :( plz pomozcie
Misser92
Misser92
Początkujący użytkownik forum

Iplus Commander II

Post autor: Misser92 »

Net Pada mi po 2 h tak ok. Napiszcie mi jakie wy macei predkosci bo ja nie wiem czy ja tak tylko mam czy to all tak maja ;/ Prosze o instrukcje jak zainstalowac sterwonik pokazany wyzej !! Cya
Misser92
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Iplus Commander II

Post autor: Szadzik »

Misser92 pisze:Net Pada mi po 2 h tak ok. Napiszcie mi jakie wy macei predkosci bo ja nie wiem czy ja tak tylko mam czy to all tak maja ;/ Prosze o instrukcje jak zainstalowac sterwonik pokazany wyzej !! Cya
A jaki masz zasięg? Dobry? Może wywala Cię bo masz słaby zasięg. Mi się tak zdarzało jak byłem na wsi gdzie zasięg szczątkowy był i nie miałem anteny zewnętrznej. Spróbuj chociaż podłączyć taką dookólną, tzw. bata i zobacz co się będzie działo.
Back to the Future ;)
ODPOWIEDZ