Problem z WiFi w PPC

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ktosiu
Początkujący użytkownik forum

Problem z WiFi w PPC

Post autor: ktosiu »

Jestem nowy na tym forum i na początku chciałem wszystkich powitać :] ... i prosić o pomoc :D
Otóż, posiadam telefon HTC Touch2 i mam problem, ponieważ nie może on znaleźć hotspotu... Konkretnie jednego. W domu i wszędzie indziej normalnie wykrywa sieć i się z nią łączy, wszytko pięknie działa. Natomiast w szkole mamy 2 punkty dostępowe i chodzi o to, że jeden z nich telefon wykrywa normalnie, ale drugiego w ogóle nie widzi. Jeden kumpel ma Nokie E71 i normalnie mu wykrywa obydwa i się z nimi łączy bez problemu. Drugi zaś ma N82 i podobnie jak w moim HTC - wykrywa tylko jeden. I tutaj moje pytanie: czy da się coś z tym zrobić, tak aby było widać tą 2 sieć?
Pozdrawiam ;)

P.S. Jeśli macie jakieś pytania dotyczące mojego problemu to piszcie ;)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z WiFi w PPC

Post autor: wojteks »

ktosiu pisze:ale drugiego w ogóle nie widzi
Czy możesz sprawdzić jakimś programem na których kanałach WiFi nadają hotspoty.
Może byc tak, że musisz zmienić ustawienie HTC żeby łapał lokalizację PL/Europa ponieważ np. w USA jest dostępne tylko 11 kanałów a w Europie 13 (w Japonii 14)
Nie pomagam na PW!
ktosiu
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z WiFi w PPC

Post autor: ktosiu »

Próbowałem zmieniać coś w ustawieniach, ale niestety nic to nie dało. Nie wiem co może być przyczyną. Co do programu to nie znalazłem takowego... Ma ktoś jakiś inny pomysł?
ODPOWIEDZ