Zgubiona szufladka od SIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zgubiona szufladka od SIM
mam modem HUAWEI E160 i zgubiłem tą blaszkę w którą wkłada się sim. Szykałem nowej obudowy ale nic nie znalazłem
Co doradzicie

Ostatnio zmieniony 2010-11-04, 21:59 przez XerXes55, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Re: Zgubiona szufladka od SIM
się dowiedziałem
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
- wojteks
- *** Administrator ***
Kupić kompletny uszkodzony modem.XerXes55 pisze:się dowiedziałem
Innych odpowiedzi się nie spodziewaj to nie jest część zamienna powszechnie występująca (a właściwie nieosiągalna).
Nie pomagam na PW!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś? Nie można tej szufladki kupić jako część zamienną. Najtańszym rozwiązaniem byłoby kupienie samej obudowy od modemu (można znaleźć na Allegro) lub uszkodzonego modemu i wyjęcie z niego owej szufladki. Oczywiście pozostają jeszcze rozwiązania prowizoryczne - dosztukowanie karty SIM bez tej szufladki (na pewno można ją czymś zaklinować aby przylegała do styków i nie wypadła)XerXes55 pisze:się dowiedziałem
-
niestety semej obudowy wielokrotnie szukałem i nic, jak ktoś coś znalazł to proszę o adres
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pewnie, że się samą da kupić. W Mouser Electronics.
Dobrze by było znać dokładnie model slotu, ale tak czy siak tyle tego tam mają, że znajdzie się. Nie pamiętam tylko ile przesyłka do Polski.
Dobrze by było znać dokładnie model slotu, ale tak czy siak tyle tego tam mają, że znajdzie się. Nie pamiętam tylko ile przesyłka do Polski.
-
huawei to ma własną stronę?
tam powinien być model slotu bo szukając na ślepo nic nie znalazłem
tam powinien być model slotu bo szukając na ślepo nic nie znalazłem
-
znalazłem dzięki za pomoc
-
a gdzie znalazłeś bo ja szukam 10szt.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tutaj jest coś z przesyłką do Polski.
Kod: Zaznacz cały
http://cgi.ebay.pl/Sim-card-tray-holder-for-Huawei-mobile-broadband-dongle-/150506482696?pt=UK_Computing_LaptopAccessories_PCMCIACards&hash=item230ae2ac08
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Gdzie tam widzisz przesyłkę do Polski?
[ Dodano: 4 Listopad 2010, 21:28 ]
www.huaweidevice.com
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by skontaktować się ze sprzedawcą, czy nie wyśle do PL - mnie osobiście nieraz się udało kupić coś, co teoretycznie nie mogło być do mnie wysłane.Wysyłka do: Wielka Brytania

[ Dodano: 4 Listopad 2010, 21:28 ]
Ma.XerXes55 pisze:huawei to ma własną stronę?
www.huaweidevice.com
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Aukcje mi się popaprały bo kilka zakładek miałem.joujoujou pisze:Gdzie tam widzisz przesyłkę do Polski?
W końcu UE i w UK dużo polaków. Mi z UK przesyłki idą 2-4dni.joujoujou pisze:Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by skontaktować się ze sprzedawcą, czy nie wyśle do PL - mnie osobiście nieraz się udało kupić coś, co teoretycznie nie mogło być do mnie wysłane.
-
Rada na zagubioną blaszkę od modemu / szubladka od modemu
Miałem taki problem... i potrzeba znów okazała się matką wynalazków
Wspomnę że nie miałem czasu ani ochoty zamawiać tego przez neta i czekać kilka dni gdyż potrzebowałem rozwiązania "na już"!
Nie chodziło mi o perfekcyjny wygląd ale o stabilne dalsze użytkowanie, mimo tego uważam że nie wygląda źle
Może i idiotyczny post ale nóż przeglądający na to nie wpadł 

Wspomnę że nie miałem czasu ani ochoty zamawiać tego przez neta i czekać kilka dni gdyż potrzebowałem rozwiązania "na już"!
Ja kartę zamocowałem w taki sposób na stałe dokładnie ją owijając taśmą dwukrotnie a dodatkowo po zamknięciu modemu taśmą izolacyjną ściśle zatkałem otwór po blaszce / szufladce aby zminimalizować szanse zabrudzenia wnętrza.Instrukcja dla kompletnego laika, jak ja
1. Odkręcamy i zdejmujemy górną część obudowy
2. Wąskim paskiem taśmy izolacyjnej (ja użyłem połowy szerokości, ok. 0,5cm), mocujemy kartę na jej miejscu, uważając aby 6 odnóż dotykało odpowiednich części karty sim.
3. Skręcamy obudowę dopiero po upewnieniu się, że karta została poprawnie zamontowana (można sprawdzić urządzenie w PC).
Środki ostrożności: pozbądź się ładunku elektrostatycznego przed rozkręceniem modemu dotykając jakiegoś uziemienia, jak najmniej dotykania elektroniki wewnątrz modemu.
Nie chodziło mi o perfekcyjny wygląd ale o stabilne dalsze użytkowanie, mimo tego uważam że nie wygląda źle