Huawei e160 z O2 - problemyz orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e160 z O2 - problemyz orange
Witam, kupiłem Huawei e160 z O2 (bez simlocka) i nie moge w żaden sposób uruchomić go z kartą z orange, przy zaionstalowaniu oprogramowania z modemu nie chce się łąvczyc z orange bo wyskakuje komunikat ze nie moze nawiażac połączenia i każe sprawdzić ustaweinia itd.
Ściągnąłem oprogramowanie ze strony Huawei i tu tez jest problem bo wyskakuje: ze data card nie może być znaleziona i error code 2
Bardzo proszę kto wie jak to rozwiazać
Z góry dzięki
Ściągnąłem oprogramowanie ze strony Huawei i tu tez jest problem bo wyskakuje: ze data card nie może być znaleziona i error code 2
Bardzo proszę kto wie jak to rozwiazać
Z góry dzięki
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e160 z O2 - problemyz orange
Żeby to zadziałało najpierw musisz przynajmniej kompletnie zamknąć soft o2 ( w procesach) jak nie potrafisz to odinstaluj soft z o2.wesoly1973 pisze:Ściągnąłem oprogramowanie ze strony Huawei i tu tez jest problem bo wyskakuje: ze data card nie może być znaleziona i error code 2
Ewentualnie w sofcie od o2 wystarczy dodać profil z apn internet i go ustawić jako domyślny.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
Zaistaluj sobie tego dashboarda, jest najlepszy do E160 i po polsku.
Tutaj masz przykladową instrukcję jak to zrobić
Kod: Zaznacz cały
http://www.link.wylaczony/?d=WAZGE6VC
Kod: Zaznacz cały
http://www.link.wylaczony/?d=HC6SS17D
-
Witam,
Mam podobny problem. Posiadam modem Huawei E160 od operatora O2 UK. Chciałbym go w jakikolwiek sposób zaadoptować do użytkowania w PL. Czy jest taka możliwość?
Pozdrawiam
Mam podobny problem. Posiadam modem Huawei E160 od operatora O2 UK. Chciałbym go w jakikolwiek sposób zaadoptować do użytkowania w PL. Czy jest taka możliwość?
Pozdrawiam
-
- ### BAN ###
Nie musisz niczego adoptować jeśli nie ma SIM-locka to będzie działał bez problemu.
Jeśli jest brandowany to ściągnij soft do łączenia od tego operatora od którego masz kartę i będzie dobrze albo jak wyżej.
Poczytaj wyżej to się odnosi i do Ciebie.
Jeśli jest brandowany to ściągnij soft do łączenia od tego operatora od którego masz kartę i będzie dobrze albo jak wyżej.
Poczytaj wyżej to się odnosi i do Ciebie.
- ozorkowy
Dobrze, że znalazłem taki temat, otóż u mnie sytuacja wygląda podobnie:
Mam modem Huawei e160 z O2, który jak dotąd bezproblemowo działał w Play Online na kartę. Po włożeniu sima Orange Free na kartę, niestety nie daje się zmusić modemu do normalnej pracy. w TopNetInfo ustawiam wszystko tak jak ma być czyli: apn, numer, itp i nic. Przy próbie połączenia modem długo "myśli" i wypluwa błąd 678. Zasięg Orange jest, ta sama karta przełożona do telefonu spokojnie łączy się z netem.
Co może być nie tak z tym modemem? Zasięg wszystkich sieci mam raczej dobry.
Próbowałem kiedyś tez wsadzać kartę z mBank mobile z 50-cio megowym gratisowym limitem i to samo - za nic nie chce działać, tylko sobie miga zieloną diodą. Wkładam zaś Play'a, wybieram połączenie i... zapala się niebieska diodka i net śmiga.
Pozdrawiam
Mam modem Huawei e160 z O2, który jak dotąd bezproblemowo działał w Play Online na kartę. Po włożeniu sima Orange Free na kartę, niestety nie daje się zmusić modemu do normalnej pracy. w TopNetInfo ustawiam wszystko tak jak ma być czyli: apn, numer, itp i nic. Przy próbie połączenia modem długo "myśli" i wypluwa błąd 678. Zasięg Orange jest, ta sama karta przełożona do telefonu spokojnie łączy się z netem.
Co może być nie tak z tym modemem? Zasięg wszystkich sieci mam raczej dobry.
Próbowałem kiedyś tez wsadzać kartę z mBank mobile z 50-cio megowym gratisowym limitem i to samo - za nic nie chce działać, tylko sobie miga zieloną diodą. Wkładam zaś Play'a, wybieram połączenie i... zapala się niebieska diodka i net śmiga.
Pozdrawiam
-
Jeden z moich znajomych mial podobny problem. Okazalo sie, ze byla to wina karty (bynajmniej tak stwierdzili w salonie Orange) Dostal druga karte i teraz smiga bez problemu. Pozdrawiam
- ozorkowy
No właśnie wydaje mi się, że karta w porządku, bo dzisiaj kupiłem starter Orange za 5zł, który aktywowałem i od razu zmieniłem taryfę na Orange free na kartę. Hipoteza uszkodzenia, byłaby uprawniona jakby modem chciałby działać z kartą mBanku, na razie działa wyłącznie z Play, choć simlock ma zdjęty, rzecz jasna.