BLUECONNECT - przedłuzenie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
BLUECONNECT - przedłuzenie umowy
Witajcie
Własnie kończy mi się umowa terminowa na usługę Blueconnect. Mam do Was pytanie czy może ktoś negocjował warunki przedłuzeniowe z siecią Era? Oczywiście interesuje mnie oferta bez modemu.
Własnie kończy mi się umowa terminowa na usługę Blueconnect. Mam do Was pytanie czy może ktoś negocjował warunki przedłuzeniowe z siecią Era? Oczywiście interesuje mnie oferta bez modemu.
-
- Stały użytkownik forum
Re: BLUECONNECT - przedłuzenie umowy
Takkk mi tez sie kończy dosłownie godzine temu dzwoniono do mnie z biura obsługi konsultantka zaproponowala mi; Limit 2GB limitu i abonement o 10zł mniejszy czyli jak płaciłem 49zł powinienem płacic 39zł jednak z uwagi na to iz mam stabilnego i bezlimitowego transferu odmówilem.Pismo o rozwiazanie wysłalem oczywiscie listem poleconym.Pozdrawiam.
-
Czy komuś udało się wynegocjować lepsze warunki niż te prezentowane na stronie internetowej? W zwykłych telefonicznych planach taryfowych jest to możliwe, dlatego zastanawiam się czy w transmisji danych też istnieje taka mozliwość, przecież oferta bez modemu prawie nic nie kosztuje operatora. 

-
- Guru bezprzewodowy
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=378259#378259m_dz pisze:Czy komuś udało się wynegocjować lepsze warunki niż te prezentowane na stronie internetowej?
Problem jest z tym, że gość jest mało wiarygodny bo dopiero co zarejestrował się.Na początku marca kończy mi się dwuletnia umowa na Blueconnect, obecnie mam 1GB za 48,8zł. Wysłałem zapytanie do BOA o warunki przedłużenia i otrzymałem następujące:
bez modemu:
1 GB w cenie 29zł z VAT - limit transmisji danych to 1 GB. Czas obowiązywania umowy 12 miesięcy
5 GB w cenie 39zł. z VAT- limit transmisji danych to 5 GB. Czas obowiązywania umowy 12 miesięcy
10 GB w cenie 59zł. z VAT- - limit transmisji danych to 10 GB. Czas obowiązywania umowy 12 miesięcy
z modemem:
2 GB w cenie 35zł z VAT - limit transmisji danych to 2 GB. Czas obowiązywania umowy 24 miesiące
5 GB w cenie 45zł. z VAT- limit transmisji danych to 5 GB. Czas obowiązywania umowy 24 miesiące
10 GB w cenie 65zł. z VAT- - limit transmisji danych to 10 GB. Czas obowiązywania umowy 24 miesiące
Oferta wygląda na genialną, a trzeba mieć poprawkę.
-
- Stały użytkownik forum
Ja im powiedziałem jasno i wyraznie ze posiadam juz Wimaxa z tej sieci i chce wypowiedzieć umowe oczywiscie pismo wysłane. Oni co chwile natarczywie dzwonia i przekonuja. Jednak tyle co zapłaciłem za to cos nie zwane nawet internetem Mobilnym mogłbym miec porządny komputer. Wczoraj mi przysłano rachunek na kwote 155zł z groszami podobno internet 50zł choć mało w to wierze i telefon Era Domowa abonament 35zł według mnie czyste złodziejstwo a najlepsze jest to że Telefon Era Domowa prawie zawsze nie ma zasiegu. Reklamacja oczywiscie wysłana. Więc przed przedłuzeniem umowy na Blueconnect radzę sie zastanowic.
-
- Guru bezprzewodowy
Akurat w Twoim przypadku, a nie wszystkie są takie same.kamilekk93 pisze:Więc przed przedłuzeniem umowy na Blueconnect radzę sie zastanowic.
-
- Stały użytkownik forum
No tak ale wiesz z tego co słyszalem to nie tylko ja jeden jestem. Ten Blueconnect jakoś chodzi jeszcze choć juz go nie używam.A co do tego Telefonu wszystkiemu jest winny sprzedawca w salonie firmowym.Przy sprawdzaniu zasiegu podaniu miejscowosci ładnie to wszystko ujał "powinno załapac" wlasnie widać jak zalapało... poza tym jak juz ktoś podpisuje umowe na Blueconnect i ma w Erze jeszcze jakiś telefon niech sie lepiej dowie czy istnieje możliwośc aby rachunek za Blueconnect przychodził na oddzielnym blankciecie do zaplaty ponieważ u mnie były na jedenym rachunku 2 telefony i Blueconnect i przychodziły kosmiczne rachunki.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-05, 18:11 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-05, 18:11 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2010-01-05, 18:11 przez kamilekk93, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
ten kto nie sprawdził jak to działa w rzeczywistościkamilekk93 pisze:A co do tego Telefonu wszystkiemu jest winny

Jaki ma to sens aby różne usługi były na innych kontach abonenckich. Optymalnie powinny być na jednym - jedna faktura, jeden przelew, cykl rozliczeniowy itp. Prościej jest wtedy wszystko ogarnąć.kamilekk93 pisze:poza tym jak juz ktoś podpisuje umowe na Blueconnect i ma w Erze jeszcze jakiś telefon niech sie lepiej dowie czy istnieje możliwośc aby rachunek za Blueconnect przychodził na oddzielnym blankciecie
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Moim zdaniem warunki podane przez marens'a są do wynegocjowania, trzeba tylko iść w zaparte i polecam kontakt z działem rezygnacji - mają większe pole do manewru. Na BC nie narzekam, mam na fakturze trzy telefony - komórkę, stacjonarny i właśnie BC. Pamiętam że pierwsza faktura mnie przygniotła ale analiza druku kazała mi stwierdzić że wszystko się zgadza, z resztą wątpliwości można zawsze wyjaśnić z BOKiem. Zapytaj czy masz możliwość przejścia z umową "na czas nieokreślony" bez ponoszenia kosztów aktywacji /horrendalne 99zł/ bo w takiej sytuacji można zrezygnować z terminem wypowiedzenia 30 dni, oczywiście umowa bez urządzenia.
-
- Stały użytkownik forum
U mnie wyglądalo to tak ze doliczano sobie nie wiadomo jakie podatki od każdego konta itp. Sprawa nie raz była zglaszana do Boku a reklamacja wysłana ostatnio. A co do telefonu i problemu z zasięgiem wtedy nie było możliwości testowania ponieważ jest to telefon stacjonarny i warunkiem podpisania umowy jest posiadanie telefonu starcjinarnego w tp i wtedy ten nr w tp jest przenoszony do Ery.Oczywiście normalny telefon komórkowy w tym samym miejscu co Era Domowa chodzi bez zarzutu.
-
- Guru bezprzewodowy
Możesz skorzystać z oferty "w zestawie taniej" i obniżyć o 20zł fakturę.pasza_sadyka pisze:mam na fakturze trzy telefony - komórkę, stacjonarny i właśnie BC
Musisz tylko zadzwonić i zapytać się, czy Ci przysługuje.
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/super_zestaw
Podatek zawsze jest taki sam 22%kamilekk93 pisze:U mnie wyglądalo to tak ze doliczano sobie nie wiadomo jakie podatki od każdego konta itp.
Faktura jest przejrzysta netto + vat = brutto
Billing też netto i brutto
Dzwonisz do BOK i prosisz o powiększenie strefy domowej.kamilekk93 pisze:Oczywiście normalny telefon komórkowy w tym samym miejscu co Era Domowa chodzi bez zarzutu.
- wojteks
- *** Administrator ***
No więc masz uszkodzony telefon domowy. Era Domowa to dokładnie to samo co telefon komórkowy i działa na tym samym zasięgu/sieci/stacji bazowej co komórka. Przełóż karty SIM między tymi telefonami i zobacz co będzie.kamilekk93 pisze:Oczywiście normalny telefon komórkowy w tym samym miejscu co Era Domowa chodzi bez zarzutu.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Teoretycznie jest przycięta do obszaru kilku BTS/NodeB w obszarze gdzie się znajdujemy.Era Domowa to dokładnie to samo co telefon komórkowy i działa na tym samym zasięgu/sieci/stacji bazowej co komórka.
- wojteks
- *** Administrator ***
Praktycznie chyba też. Ale w danym miejscu to to samo a o to raczej chodziło pytającemu.marens pisze:Teoretycznie jest przycięta do obszaru kilku BTS/NodeB w obszarze gdzie się znajdujemy.
Nie pomagam na PW!
-
Ja dziś akurat dzwoniłem:)
Dają 10Gb za 78zł brutto i 15Gb za 98zł brutto.
Wziąłem tą drugą opcję, ale mi się umowa kończy dopiero w lipcu więc to nie było przedłużenie...
Dają 10Gb za 78zł brutto i 15Gb za 98zł brutto.
Wziąłem tą drugą opcję, ale mi się umowa kończy dopiero w lipcu więc to nie było przedłużenie...
-
- Stały użytkownik forum
Witam juz próbowałem z tym rozszerzeniem zasięgu juz 3 razy mi to robiono jednak beskutecznie za następnym razem powiedziałek w krzyku to co wy mi chcecie nadajnik pod domem zbudowac. Czekam tylko jak mi sie skończy umowa na Stacjonarny i wracam do Tp oczywiscie to co pisze ma miejsce w moim mieście w innych może byc inaczej
pisze poprostu to co sie dzieje u mnie u innych może byc inaczej.Co do Blueconect po przekroczeniu limitu jednak chodził jakoś przerw w dostepie nie było. Tylko raz mi wyłaczaono poniewaz nie wysłano rachunku lub poczta go zgubiła a ja też zapomniałem o tym ze go nie dostalem jednak zgłosiłem reklamacje neta wlaczono odrazu a Duplikat rachunku wysłano.

-
Warunki, o ktorych napisal marens sa realne, wlasnie przedluzylem umowe na 12 m-cy z limitem 5GB i abonamentem 39zl.
Oczywiscie najpierw wyslalem pismo, ze rezygnuje, ale jednak nie jest zle, zostaje z BC.
Oczywiscie najpierw wyslalem pismo, ze rezygnuje, ale jednak nie jest zle, zostaje z BC.
-
Też otrzymałem takie warunki i jeszcze jeśli posiadamy telefon na abonament w erze to cena blueconnect spada o 10zł czyli 10gb jest za 49zl na 12 miesięcy.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Niestety nie. Zniżka 10 zł jest tylko, gdy jest podpisywana umowa lub aneks na 24 lub 36 miesięcy...m_dz pisze:Też otrzymałem takie warunki i jeszcze jeśli posiadamy telefon na abonament w erze to cena blueconnect spada o 10zł czyli 10gb jest za 49zl na 12 miesięcy.

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Witam.
Mi umowa kończy się w marcu więc już muszę wysłać pismo z wypowiedzeniem umowy bo w przeciwnym razie zamieni się w umowę na czas nieokreślony
a tego bym nie chciała bo nie jestem zadowolona z dotychczasowego działania BLUECONNECT'a.
Mam w związku z tym pytanko czy ktoś ma jakiś wzór tego pisma które należy tam wysłać????
Dzięki za pomoc i info. Pozdro
Mi umowa kończy się w marcu więc już muszę wysłać pismo z wypowiedzeniem umowy bo w przeciwnym razie zamieni się w umowę na czas nieokreślony

Mam w związku z tym pytanko czy ktoś ma jakiś wzór tego pisma które należy tam wysłać????
Dzięki za pomoc i info. Pozdro

- bobix
- Stały użytkownik forum
Wzór:
Kto pisze
Do kogo pisze
Data i miejsce
Z dniem.... rozwiązuje umowę zawartą dnia...... na usługę.......... Rozwiązanie następuje z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
Podpis.
Wysłane poleconym
Lub oryginał i kopia i do AP Era.
Kto pisze
Do kogo pisze
Data i miejsce
Z dniem.... rozwiązuje umowę zawartą dnia...... na usługę.......... Rozwiązanie następuje z zachowaniem okresu wypowiedzenia.
Podpis.
Wysłane poleconym
Lub oryginał i kopia i do AP Era.
-
Nawet nie trzeba nic pisać - mają w każdym salonie odpowiedni formularz.
-
Dziękuję ślicznie za pomoc
Muszę jak najszybciej się tym zająć żeby nie wpakować się w umowę na czas nieokreślony...
Pozdro

Pozdro

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Umowa na czas nieokreślony nie jest zła, pod warunkiem że nie miało się zniżki tylko na okres zastrzeżony, bo wtedy jest niespodzianka z kolejnym rachunkiem. Aha jeszcze jedno sprostowanie, jak podpisywałaś umowę to na czas nieokreślony z okresem zastrzeżonym podczas którego obowiązywała kara, więc nie możesz się wpakować w coś w czym już jesteś.tysia84 pisze:Muszę jak najszybciej się tym zająć żeby nie wpakować się w umowę na czas nieokreślony...

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Oj z tego co mi wiadomo to moja umowa zawarta jest na czas określony od-do... Tylko jeśli ja nie poinformuję iż nie chce dalej korzystać z usług bluconnect'a wówczas umowa przekształci się automatycznie właśnie w taką na czas nieokreślony...
Zaresztą nie ważne
ważne, że można się od tego dziadostwa uwolnić 
Zaresztą nie ważne