Witam. Posiadam System Windows 7 i laptopa hp pavilion dv7 z wbudowaną kartą wlan.
Od dwóch dni męczę się z ustanowieniem połączenia Ad hoc tak, abym na telefonie mógł korzystać z internetu udostępnionego przez komputer. Przeczytałem dziesiątki porad na różnych forach internetowych i nic. Udało mi się na razie doprowadzić do stanu, że telefon łączy się z komputerem prze wifi (łącze ad hoc), ale przy próbie połączenia z internetem wyskakuje mi na telefonie
"Brak odpowiedzi bramy"
Pomóżcie proszę dokładnie gdzie i co mam ustawić.
Zrobiłem tak
W komputerze - panel sterowania - centrum sieci i udostępniania - skonfiguruj połączenie lub sieć -
skonfiguruj bezprzewodową siec ad hoc (komputer komputer)
Wpisałem nazwe (dałem tyczasowo bez hasła), pozwoliłem aby to połączenie korzystało z internetu komputera.
W telefonie dodałem tą sięć (ustanowioną) jak w komputerze
wpisałem adres ip Maskę, Bramę pobrane w komputerze przez polecenie uruchom - cmd - ipconfig/all
i jestem w kropce. Może ktoś pomoże mi od początku (jakie ustawienia i gdzie trzeba wpisać)
Przypominam że mam PLAY ONLINE Huawei 160 na łączu USB. Wielkie dzięki za pomoc w tej sprawie.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-28, 13:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Dzielenie internetu PLAY (Ad Hoc) przez wi-fi komputera z no
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzielenie internetu PLAY (Ad Hoc) przez wi-fi komputera z no
Ostatnio zmieniony 2010-01-28, 13:26 przez Marus1989Hello, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Dzielenie internetu PLAY (Ad Hoc) przez wi-fi komputera z no
Wykrywa Ci sieć w telefonie??
Nie pomagam poza forum.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam wykrywa ale wyskakuje mi bład Brak odpowiedzi bramy i nie wiem w czym jest problem

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To źle. Brama w takim wypadku to jest adres IP karty sieciowej udostępniającej internet. W Twoim wypadku to będzie karta wi-fi z ad-hoc.Marus1989Hello pisze:wpisałem adres ip Maskę, Bramę pobrane w komputerze przez polecenie uruchom - cmd - ipconfig/all
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- wojteks
- *** Administrator ***
I jeszcze <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> musi być włączony. W Vista/7 prawie tak samo jak w XP się to robi.YaHooo pisze:W Twoim wypadku to będzie karta wi-fi z ad-hoc.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście to podstawawojteks pisze:I jeszcze <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> musi być włączony.

Pozdrawiam YaHooo