podlaczenie routera do kompa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
podlaczenie routera do kompa
Witam jestem tu nowy wiec chyba nikt nie będzie miał za złe jak coś źle napisze
mam taki problem mam laptopa Acer Extensa 5220 i kupiłem router Asus rt-g32
i problem jest taki ze komp wo gole nie widzi routera wszystko niby działa ale nie działa jak szukam sieci bezprzewodowych to normalnie komp znajduje ale nie widzi mojego neta co prawda nawet jak znajdę siec nie zabezpieczona to jak się podłączam to przeglądarka i tak się nie otwiera pisze tylko ze przekroczono czas .Wiec mam tak prośbę jak ktoś by wiedział jak to poprawnie zainstalować lub co trzeba zrobić żeby to zaczęło działać.Podłączałem to zgodnie z instrukcja którą była z routerem ale bez skutku co prawda była bardzo biedna,
na kompie jest jeden problem nie mogę znaleźć sterownika do kontrolera magazynu masowego i może to jest problemem za wszelka pomoc będę wdzięczny
mam taki problem mam laptopa Acer Extensa 5220 i kupiłem router Asus rt-g32
i problem jest taki ze komp wo gole nie widzi routera wszystko niby działa ale nie działa jak szukam sieci bezprzewodowych to normalnie komp znajduje ale nie widzi mojego neta co prawda nawet jak znajdę siec nie zabezpieczona to jak się podłączam to przeglądarka i tak się nie otwiera pisze tylko ze przekroczono czas .Wiec mam tak prośbę jak ktoś by wiedział jak to poprawnie zainstalować lub co trzeba zrobić żeby to zaczęło działać.Podłączałem to zgodnie z instrukcja którą była z routerem ale bez skutku co prawda była bardzo biedna,
na kompie jest jeden problem nie mogę znaleźć sterownika do kontrolera magazynu masowego i może to jest problemem za wszelka pomoc będę wdzięczny
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: podlaczenie routera do kompa
1. Zainstaluj stery chipsetu, zapewne Intel.
2. Konfiguruj router będąc podłączony kablem.
2. Konfiguruj router będąc podłączony kablem.
-
Witam no niestety nic nie działa zainstalowałem chipset intela ale dalej świeci się ten problem
i niestety jak podłączam modem do routera i potem kablem do kompa to tez się nie da włączyć przeglądarki już mi ręce opadają bo pewnie to jest proste ale jak się robi to pierwszy raz to normalnie czarna magia jak bidze miał ktoś jakiś pomysł to proszę o pomoc
i niestety jak podłączam modem do routera i potem kablem do kompa to tez się nie da włączyć przeglądarki już mi ręce opadają bo pewnie to jest proste ale jak się robi to pierwszy raz to normalnie czarna magia jak bidze miał ktoś jakiś pomysł to proszę o pomoc
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jak to się nie da włączyć przeglądarki?rufus550 pisze:tez się nie da włączyć przeglądarki

-
sytuacja wygląda następująco ja ma podłączonego neta przez modem normalnie kablem to jest net tele2 to wszystko działa idealnie ale jak już podłącze modem do routera i potem kablem do kompa to przeglądarka się otwiera ale nie da się włączyć żadnej strony pisze ze przekroczono limit czasu i tak samo jest jak szukam sieci bezprzewodowej sieci znajduje nie zabezpieczone ale przeglądarka się otworzy i nie da się wybrać adresu a najciekawsze jest to ze nie widać wtedy mojego neta bezprzewodowego inne są ale mojego nie
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-29, 18:58 ]
Zapraszam do zapoznania sie z Regulaminem Forum i Netykietą. Uporczywe łamanie zasad powoduje otrzymanie warna.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-01-29, 18:58 ]
Zapraszam do zapoznania sie z Regulaminem Forum i Netykietą. Uporczywe łamanie zasad powoduje otrzymanie warna.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
rufus550, poczytaj link w moim podpisie.
-
Wielkie dzięki sporo mi to pomogło. Udało mi sie połączyć ze strona asusa i tam troszkę poustawiać ale zostały mi chyba jeszcze 2 problemy. Pierwszy to ze nie mogę zainstalować Firmware, pisze mi, ze zły adres IP. Druga sprawa, ze jak wchodzę na połączenia sieci bezprzewodowej i naciskam odśwież listę sieci, to szuka ale nie znajduje dalej mojej. Sorry ze wam tak zawracam głowę takimi błahostkami, ale to ciężka sprawa dla mnie.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-30, 23:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Język polski przewiduje kropki i przecinki!
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-01-30, 23:32 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Język polski przewiduje kropki i przecinki!
Ostatnio zmieniony 2010-01-30, 23:31 przez rufus550, łącznie zmieniany 1 raz.