Witam,
jako, że od dość długiego czasu czytam wątki na forum bez kabli, dzisiaj zdecydowałem się na rejestrację w serwisie. Jutro kupuję laptopa oraz iPlusa w wersji 1 GB , pakiet za 60 zł i mam takie pytanie.
1 KM ode mnie znajduje się antena plusa(miasto Legnica) i jestem ciekawy, czy złapie mi zasięg EDGE. Sklep komputerowy Vobis, także jest położony 1-2 KM od antenty i zasięg na modemie SE GC 89 wynosił 3 kreski. Przy sciąganiu było 4-5 kilo bajtów, więc zapewne łączył się po GPRSIE
Zasięg EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Zasięg EDGE
Fakt że blisko jest nadajnik nie oznacza, że musi to być nadajnik obsługujący EDGE.michal.sz pisze:Witam,
jako, że od dość długiego czasu czytam wątki na forum bez kabli, dzisiaj zdecydowałem się na rejestrację w serwisie. Jutro kupuję laptopa oraz iPlusa w wersji 1 GB , pakiet za 60 zł i mam takie pytanie.
1 KM ode mnie znajduje się antena plusa(miasto Legnica) i jestem ciekawy, czy złapie mi zasięg EDGE. Sklep komputerowy Vobis, także jest położony 1-2 KM od antenty i zasięg na modemie SE GC 89 wynosił 3 kreski. Przy sciąganiu było 4-5 kilo bajtów, więc zapewne łączył się po GPRSIE
Back to the Future 

- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Zasięg EDGE
ja mam do nadajnika EDGE 500 m i mam slabiutki zasieg.lapie mi raz na jakis czas
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają