Problem z gram on-line, Dla ludzi o mocnych nerwach :D

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bertson
Początkujący użytkownik forum

Problem z gram on-line, Dla ludzi o mocnych nerwach :D

Post autor: bertson »

Witam dostałem się na to forum przypadkowo, mam wielki problem z którym nie moge sie uporac chyba już rok będzie :/ Błagam o pomoc!!!!
Wyczytałem tu wiele spraw i myśle że i moją da się wyjaśnić, otóż problem polega na tym że mam internet radiowy, prędkość 512KB/s
Mam problem z portami chyba, bo nie moge grać w żadną gre internetową, wszędzie lagi, chodzi m io gry MMORPG( tibia, MU-online itp), wcześniej w dodatku miałem wysokie pingi, 3000-4000MS do wp.pl
Pogadałem z adminem, pingi są dobre 100 to max, ale coż gry dalej nie chodzą, poprsiłem Admina sieci żeby mi port 7171( do gry tibia) przekierował, Administrator zrobił to, ale NI W ZĄB lagi, kicki freezy itp... Wyłączyłem firewalla i Admin powiedział żebym gre włączył, po chwili powiedział że mam przefiltrowane porty... żebym jeszcze wiedział co to jest
Kompa skanowałem Ad-Awarem, usunąłem wszystkie śmieci, dalej to samo
Mam prośbe dla Was, HELP!!!!!!!! Potraktujcie to jako wyzwanie
Z góry dzięki
pozdrawiam

P.S i co to sa te przefiltrowane porty :P
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z gram on-line, Dla ludzi o mocnych nerwach :D

Post autor: zDaleKi »

Czy to działało Ci kiedykolwiek i potem przestało? Czy od samego początku tak masz?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
bertson
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z gram on-line, Dla ludzi o mocnych nerwach :D

Post autor: bertson »

Umowe mam z nim rok, Gry nie chodziły ani wtedy ani teraz... Są małe wyjątki, ale to na kilkanaście minut dosłownie, albo w nocy od 1 do 5 rano, było tak że Admin nie rozdzielał łącza i mozna było grać, ale teraz to juz nawet w nocy nie da sie grac...Macie pomysły?? Tylko błagam nie mówcie mi " Zmien Neta" itp... bo bardzo chce zmienic neta ale nie ma dla mojego miejsca zamieszkania innej oferty jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font>.
pozdro all
ODPOWIEDZ