corleone878787 pisze:Może konkursik, kto będzie milionowym odwiedzającym forum...
Ciężko to będzie określić, zatem ciężko będzie robić konkurs. Tym bardziej, że licznik po przejściu na forum w wersji Przemo był przez jakiś czas wyłączony i tak naprawdę milion juz był
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Ponad 8 tysięcy wejść w ciągu 5 dni. Widać, że jest bardzo duży ruch i bardzo dużo ludzi się interesuje forum. Mi te forum też sporo pomogło, więc dziękuję, gratuluję i życzę aby forum się ciągle rozwijało, pomagało i aby ludzie mieli mniej problemów ze swoim dostępem do internetu. (Może nam się uda przypilnować 2.000.000 wejścia. )
Z tego co wiem to licznik "nabija" przy każdym wejściu na stronę aczkolwiek nie wiem czy tylko przy wejściu na główną czy również na wszystkich podstronach.
ryba825 pisze:Z tego co wiem to licznik "nabija" przy każdym wejściu na stronę aczkolwiek nie wiem czy tylko przy wejściu na główną
Wystarczy zajrzeć do statystyk aby się przekonać że tak nie jest: http://www.bez-kabli.pl/statistics.php
Jest tam lista najczęściej wyświetlanych tematów. Temat dotyczący Optiona Globetrotter ma ponad pół miliona wyświetleń. Jeśli jeden temat może mieć tyle wyświetleń to w takim układzie strona główna powinna mieć już kilkaset milionów
O ile się dobrze orientuję w skrypcie Przema licznik ten dotyczy logowań na forum. A więc niestety dotyczy tylko użytkowników zarejestrowanych. I to by się zgadzało, wystarczy na liście użytkowników http://www.bez-kabli.pl/memberlist.php wyświetlić sortowanie wg ilości wizyt malejąco. Statystyki są imponujące - na samej pierwszej stronie użytkownik na pierwszym miejscu (Jo_gurt) ma na chwilę obecną 7408 wizyt, a użytkownik na ostatnim (Mikołaj211) - 1173
Mam ten skrypt na dysku. Przeglądam teraz źródła, ale tam nie ma komentarzy, więc jest ciężko, ale spróbuję się dowiedzieć jak to jest liczone. Coś mi się zdaje że po IP. Jedno IP liczone jako jedno wejście, ale nie jestem pewien.
[ Dodano: 2010-02-05, 23:09 ]
Z tego co wypatrzyłem to licznik sprawdza cookiesy,a cookiesy są ważne przez 1 godzinę od wejścia na forum (no chyba że ktoś tu to zmienił). Jeżeli cookies jeszcze jest aktywny to nie dodaje do licznika a jeżeli cookies wygasł to dodaje +1 do licznika.
[ Dodano: 2010-02-05, 23:12 ] Blido, napisałem post chwilę po Tobie. Pierwszą moja myślą było czy tylko jedna strona czy wszystkie, ale okazało się że sprawdza po cookies'ach. Gdzieś chyba widziałem licznik, który liczy wejścia na wszystkie podstrony.