modem na kartę

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
beti986
Początkujący użytkownik forum

modem na kartę

Post autor: beti986 »

Witam! Jestem nowym członkiem tego forum! Mam pytanie odnośnie modemu na kartę! Czy można w Polsce kupić modem (podobno musi być 3 GB) na kartę który obsługiwał by zagraniczną kartę dającą dostęp do internetu (chodzi mi o szwajcarską kartę dającą możliwość podłączenia do internetu). Bardzo proszę o podpowiedź ponieważ nie bardzo orientuje się w temacie modemów.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: modem na kartę

Post autor: sp6huk »

Witaj. Oczywiście, że można kupić modem, i może służyć on do każdego internetu nie tylko na kartę, również na abonament. Nie może mieć sim-locka. A możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym 3 GB ? Na Allegro masz kupę takich modemów, np. Huawei E1550, E156G, E160, E169, E176, jest tego mnóstwo.
beti986
Początkujący użytkownik forum

Post autor: beti986 »

Chodzi mi o to że chciała bym mieć internet za granicą właśnie doradzono mi możliwość z tzw oferty pre-paid, że albo mozna podłączyć komórkę do laptopa lub zakupić modem 3GB na USB i włożyć do niego szwajcarską kartę sim. czy można kupić taki modem w Polsce tak żeby tamta karta działała! Bardzo proszę o radę ponieważ nie znam się na modemach i na takich rzeczach.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

beti986 pisze:modem 3GB na USB
Ale o czym ty teraz mówisz ? Nie ma czegoś takiego jak modem 3GB. Może chodzi Ci o modem obsługujący technologię 3G, tak ? Poza tym taki pre-paid (przedpłata), będzie działać w modemie bez sim-locka. Powiedz jakie masz fundusze na modem, to coś się dla Ciebie wybierze ;)
Alcek
Stały użytkownik forum

Post autor: Alcek »

Bez simlocka to najtaniej będzie ten playowy po 129 zł.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Tylko nie wiadomo, czy go jeszcze dostanie :D Mam INFO z pewnego źródła, że jest ich już bardzo mało. Poza tym, to na Allegro można kupić nieco lepszego Huawei E160 za 119 zł LINK
Awatar użytkownika
bombel201
Użytkownik forum

Post autor: bombel201 »

E160 jest slaby...
Zasieg lipny.Nawet tutaj na forum gdzies to wyczytalem + sam dobrze o tym wiem bo korzystalem z Tego modelu...
ODPOWIEDZ