modem na kartę
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
modem na kartę
Witam! Jestem nowym członkiem tego forum! Mam pytanie odnośnie modemu na kartę! Czy można w Polsce kupić modem (podobno musi być 3 GB) na kartę który obsługiwał by zagraniczną kartę dającą dostęp do internetu (chodzi mi o szwajcarską kartę dającą możliwość podłączenia do internetu). Bardzo proszę o podpowiedź ponieważ nie bardzo orientuje się w temacie modemów.
pozdrawiam
pozdrawiam
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: modem na kartę
Witaj. Oczywiście, że można kupić modem, i może służyć on do każdego internetu nie tylko na kartę, również na abonament. Nie może mieć sim-locka. A możesz wyjaśnić o co Ci chodzi z tym 3 GB ? Na Allegro masz kupę takich modemów, np. Huawei E1550, E156G, E160, E169, E176, jest tego mnóstwo.
-
- Początkujący użytkownik forum
Chodzi mi o to że chciała bym mieć internet za granicą właśnie doradzono mi możliwość z tzw oferty pre-paid, że albo mozna podłączyć komórkę do laptopa lub zakupić modem 3GB na USB i włożyć do niego szwajcarską kartę sim. czy można kupić taki modem w Polsce tak żeby tamta karta działała! Bardzo proszę o radę ponieważ nie znam się na modemach i na takich rzeczach.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Ale o czym ty teraz mówisz ? Nie ma czegoś takiego jak modem 3GB. Może chodzi Ci o modem obsługujący technologię 3G, tak ? Poza tym taki pre-paid (przedpłata), będzie działać w modemie bez sim-locka. Powiedz jakie masz fundusze na modem, to coś się dla Ciebie wybierzebeti986 pisze:modem 3GB na USB

-
- Stały użytkownik forum
Bez simlocka to najtaniej będzie ten playowy po 129 zł.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tylko nie wiadomo, czy go jeszcze dostanie
Mam INFO z pewnego źródła, że jest ich już bardzo mało. Poza tym, to na Allegro można kupić nieco lepszego Huawei E160 za 119 zł LINK

- bombel201
- Użytkownik forum
E160 jest slaby...
Zasieg lipny.Nawet tutaj na forum gdzies to wyczytalem + sam dobrze o tym wiem bo korzystalem z Tego modelu...
Zasieg lipny.Nawet tutaj na forum gdzies to wyczytalem + sam dobrze o tym wiem bo korzystalem z Tego modelu...