Witam,
zwracam się z prośbą o pomoc. Mam odblokowany HUAWEI e160 z sieci Orange. Odblokowanie bylo robione dc unlockerem. Powiodlo sie - sprawdzone Mobile Partnerem.
Mam Mobile Partner do łaćzenia się z netem, wgrane byly juz 2 rozne firmware i nic, dalej nie widzi kart SIM, ktore są aktywne i dzialaja na innych modemach.
Komunikat jaki sie pojawia to "Brak karty SIM lub nieprawidlowa karta"
Proszę o pomoc.
Dziękuję, pozdrawiam
Odblokowany Huawei E160 - nie widzi kart SIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- bombel201
- Użytkownik forum
Re: Odblokowany Huawei E160 - nie widzi kart SIM
Aktualizowanie tylko zepsuje Twojego Huawei'a E160.U mnie bylo to samo zaktualizowalem firmware i nie czytalo mi zadnych kart sim.Poszedlem do serwisu gsm i mi wgral stare oprogramowanie i dziala wszystko ok.Powiedzial mi, abym lepiej nie aktualizowal bo znowu moze stac sie to samo.Oprogramowanie te najnowsze oczywiscie pobieralem ze strony oficjalnej Huawei'a...
Chyba, ze sam umiesz wgrac podstawowy firmware do modemu.To bys zaoszczedzil troche kaski...
Chyba, ze sam umiesz wgrac podstawowy firmware do modemu.To bys zaoszczedzil troche kaski...
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Odblokowany Huawei E160 - nie widzi kart SIM
Dzięki za informacje. Czy znasz może jaki jest oryginalny firmware do E160, np. ten którego ty używasz, może na nim pójdzie. Z góry dziękuję.