Konfiguracja Router z DD-WRT + Linksys WAG200G

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
foxco
Początkujący użytkownik forum

Post autor: foxco »

Witajcie,
Prosze o pomoc. Wgralem firmware dd-wrt i probuje go skonfigurowac w trybie Client Bridge do polaczenia z routerem udostepniajacym internet i czuje ze jestem juz blisko rozwiazania ale nie wiem gdzie popelniam blad. Po wcisnieciu przycisku "site survey" nie pokazuje mi w ogole zadnej sieci a w pozycji Wireless Nodes --> Access Point wyskakuje automatycznie Mac routera tak jakbym byl z nim polaczony ale po wcisnieciu przycisku site survey i tak nic nie wyskakuje. Nie wiem co jest grane. Przy zmianie sposobu laczenia z client bridge na client z kolei jest sytuacja odwrotna ze pod site survey widac siec i jest widoczny przycisk connect ale po jego nacisnieciu i niby polaczeniu z routerem i tak nie ma netu. Wszystko ustawilem wg wskazan w roznych instrukcjach itp. Szyfrowanie mam wpa2-personal (aes). Mam rowniez blokade po mac'u na glownym routerze ale tam juz poustawialem mac'a?
Co mam zrobic?
Za pomoc z gory dziekuje....
Michal
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Konfiguracja Router z DD-WRT + Linksys WAG200G

Post autor: Jo_gurt »

Stronka DD-WRT się nie chwali, żeby supportowali ten sprzęt. Masz jakieś info na ten temat?
foxco

Czy ktos z forumowiczow jest mi w stanie pomoc. Nigdzie nie znalazlem rozwiazania mojego problemu
Pozdrawiam
Michal
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

foxco pisze:Nigdzie nie znalazlem rozwiazania mojego problemu
Na WAG200G nie działa DD-WRT więc o wszelkich kombinacjach zapomnij. Jak jeszcze możesz przywróć oryginalne firmware do WAG200G.
Nie pomagam na PW!
foxco

Ja nie zainstalowalem dd-wrt na WAG200G tylko na fon. To jest router "społecznościowy" i jest na pewno obslugiwany przez ten firmware....
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

foxco, w takim razie twój opis w pierwszym poście nie trzyma się kupy. Zacznij od początku z podziałem na role, czyli co robi co.
foxco

Router Linksys WAG200G udostepnia internet po kablu i za posrednictwem wifi a z kolei router fonera z wgranym firmware DD-WRT do ktorego bedzie podlaczony telewizor kablem powinien sie komunikowac z routerem Linksys radiowo w taki sposob zeby byly widoczne zasoby sieciowe.

[ Dodano: 2010-02-06, 12:28 ]
Czy jest ktos mi w stanie pomoc?
Z gory dziekuje
Pozdrawiam

------------------
Witam ponownie,
Czy ktos juz wie jak ustawic router fonera z wgranym oprogramowaniem dd-wrt v24 beta do polaczenia z routerem głównym linksys wag200g ktory dostarcza net?
Pozdrawiam
Michał

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-07, 14:09 ]
Scalam posty. Na drugi raz, proszę używać opcji Edytuj
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 14:09 przez foxco, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ