błąd 31 - co to jest? jak go umiknąć?
używałem gc79 a teraz mam gc85 i nie miałem tego problemu. dopóki nie wgraniem softu do modemu ze strony se, i zainstalowaniu wirless m.
czy "nowy" soft jest lepszy???????????
proszę o info jeżeli macie podobne problemy i jak to baddziewie zwalczyć???
u mnie też coś takiego wywalał gdy w konfiguracji modemu we wwłaściwościach zaawansowanych wartości były inne niż te które mają być :
MTU Size - 1451
TCP Window Size - 42300
dodatkowo przestaw go tylko na 900mhz
Anonymous pisze:u mnie też coś takiego wywalał gdy w konfiguracji modemu we wwłaściwościach zaawansowanych wartości były inne niż te które mają być :
MTU Size - 1451
TCP Window Size - 42300
Domyślnie miałem:
MTU Size - 1450
Pozostałe były ok.
Zmieniłem jak napisałeś na "1451" - zobaczymy czy to coś da.
"u mnie też coś takiego wywalał gdy w konfiguracji modemu we wwłaściwościach zaawansowanych wartości były inne niż te które mają być :
MTU Size - 1451
TCP Window Size - 42300
dodatkowo przestaw go tylko na 900mhz"
Bardzo chciałbym wiedzieć w którym miejscu w Wireles Manager lub w systemie Windows 98 można wpisać wartości "MTU Size" i "TCP Window Size" bo nie mogę tego znaleźć, a modem GC79 wiesza mi się na potęgę!!!
Dzięki za instrukcję.
Anonymous pisze:u mnie też coś takiego wywalał gdy w konfiguracji modemu we wwłaściwościach zaawansowanych wartości były inne niż te które mają być :
MTU Size - 1451
TCP Window Size - 42300
1. Jak przestawiłem w Win2k na 1451 to mi się mdoem nonstop wieszał i nic nie chciało działać.
2. U mnie trzeba ustawić na 1800 żeby mieć tylko EDGE bez przełączania na GPRS.
Miałem podobny problem. Przez pierwszy tydzień modemik gc85 (w ORANGE) chodził jak złoto, a potem zaczęły pojawiać się błąd 31.... na początku żadko, potem po 2-3 minutach od podłączenia...
Usiłowałem zaktualizowac GC 85 tą aktualizacja zamieszczona na stronie Orange ale niestety nie udało sie z powodu słabej łacznosci z karta.Ale u mnie problem 31 wystepował na poczatku uzytkowania i wtedy w BOK zwalano wszystko na jakosc karty.Od kilku miesiecy nie mam problemu z kodem 31 i nic nie robilem.Samo przeszło?