Orange Freedom

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
EmTeeDee

Orange Freedom

Post autor: EmTeeDee »

Może to dla nie których i głupie pytanie ;) ale mnie interesuje jak to działa? ;) Wiem że jest to net po kablu-ale jakie muszą być spełnione warunki aby to działało? Pytam dlatego że jakieś 6 lat temu, u mnie w wiosce Tepsa założyła telefony stacjonarne - dla mnie nie, bo mieszkam kilometr od wsi i nikt mnie się nie zapytał czy chcę :hyhy: -pewnie było by to dla TP nieopłacalne, ale na wsi nikt nie ma internetu ''po kablu'' bo ponoć za słaba linia :gwiazdki: To znaczy czemu za słaba?
Koleś z pracy-z trochę większej wsi, właśnie wziął OF chociaż chcieli wcisnąć mu Neostradę - jeszcze mu nie aktywowali, to nie wiem jak to działa - tylko on miał wcześniej telefon stacjonarny i widocznie linia jest jakaś inna - chyba :rotfl:

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-07, 13:54 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 13:53 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Orange Freedom

Post autor: wojteks »

Orange Freedom to taka sama usługa jak neostrada. Świadczona przez Orange na kablach TP SA.
Połączenie odbywa się w standardzie ADSL. Niestety są mocne ograniczenia na odległość od DSLAM'a (centrali) i jakość kabla (pary miedzianej) między DSLA i modemem ADSL abonenta.
Nie pomagam na PW!
EmTeeDee

Czyli linia 6letnia nie jest miedziana? :hyhy: Popatrzyłem co tam ma TPsa na swojej stronie :szok: mają nawet coś jak dla mnie (bezludzie) internet satelitarny :rotfl:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

onimusza666 pisze:Czyli linia 6letnia nie jest miedziana?
Pewnie jest. Napisałem o miedzi bo telefony bywają już światłowodami robione w niektórych miejscowościach.
Nie pomagam na PW!
EmTeeDee

Ciekawe czy TPsa chciała by mi położyć kilometr kabla ??
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Oficer »

Chyba śnisz napisali by Ci brak możliwości technicznych lub miał byś zapłacić całą kwotę za montaż nie mniej jak 10 tyś . Ja mam 150m do centrali i nie przyciągnęli mi kabla do tej pory z powodu braku możliwości technicznych :gwiazdki: .
EmTeeDee

Wiadomo liczy się hurt nie detal :cry:
ODPOWIEDZ