Ralink RT2400 Wireless LAN Card - problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
klejbroda
Początkujący użytkownik forum

Ralink RT2400 Wireless LAN Card - problem

Post autor: klejbroda »

Witam ponownie.

To już drugi raz kiedy jestem bezradny w sprawie 'bez-kabli' i liczę na Waszą pomoc, forumowicze :)

Zostałem poproszony o reinstal systemu Windows XP na PC i po tym procederze w Połączeniach sieciowych brak ikonek dotyczących sieci. Pomyślałem - brak sterowników. Ściągnąłem zatem wszystkie niezbędne sterowniki do płyty głównej i pojawiła się ikonka Połączenie lokalne. Jednak potrzebuję tej ważniejszej dla mnie, czyli Połączenie sieci bezprzewodowej. Sprawdziłem nazwę mojej karty internetowej w programie Everest, ściągnąłem z tej strony ( http://www.softwarepatch.pl/plik/5302/5 ... -2101.html ) sterowniki, zainstalowałem, ale niestety jestem raczony wiadomością, iż "Driver or Device unavailable" i koniec. W Panelu sterowania nadal ikony brak, tylko w tray'u czarne logo przypominające literkę R, gdzie po najechaniu pojawia sie napis Ralink Wireless LAN Card - Not exist.

Chciałbym połączyć się z internetem, pomóżcie proszę :)

Pozdrawiam,
Piotrek.
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Ralink RT2400 Wireless LAN Card - problem

Post autor: krzywyzzz »

Może te pomogą link. Jaką masz nazwę chipsetu na tej radiówce ? W przed ostatnim poście masz ciekawy manual z instalacji tej karty sieciowej
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

Pobierz WCPUID 3.3.
Uruchom wcpuid.exe,
View > Device List > Edit > Copy.
Wklej wszystko tutaj.
klejbroda
Początkujący użytkownik forum

Post autor: klejbroda »

Zanim otrzymałem odpowiedź pogrzebałem jeszcze trochę w internecie i poszukałem innego drivera, który znalazłem tym razem na stronie producenta. Wywaliłem poprzedniego, zainstalowałem i cud - wykrywa, działa, piszę aktualnie z komputera, na którym miałem problem ;)

Dzięki za odpowiedzi mimo wszystko! Rany, tutaj naprawdę można zawsze liczyć na pomoc. :)
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzywyzzz »

Podaj dokładny adres skąd ściągałeś ten sterownik może komuś się przyda jak by miał podobny problem z tą kartą.
ODPOWIEDZ