problem z TP-Link WR 340
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z TP-Link WR 340
Witam.
Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc, bo przez ostatni czas dostaje szału jeżeli chodzi o działanie routera Tp-link. Sprawa wygląda tak, że mam net z kablówki. Wszystko (kiedyś) działało bez problemu....
Teraz internet rozłącza mi się co ok.15 min, aby go włączyć z powrotem wchodzę w ustawienia routera, klikam na wireless, klikam save settings, bez zmieniania czegokolwiek, albo robię lekki reboot - wszystko przez przeglądarkę i po chwili znowu działa (na kolejne 15 min.)
Czy ktoś wie gdzie może być tego przyczyna ? Myślałem że to problem nakładających się numerów IP, dlatego wpisywałem oddzielne MAC'i blokowałem sieć, odblokowywałem i już totalnie nie mam pojęcia co dalej. Router do wymiany ??
Z góry dziękuję za pomoc
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-07, 17:34 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc, bo przez ostatni czas dostaje szału jeżeli chodzi o działanie routera Tp-link. Sprawa wygląda tak, że mam net z kablówki. Wszystko (kiedyś) działało bez problemu....
Teraz internet rozłącza mi się co ok.15 min, aby go włączyć z powrotem wchodzę w ustawienia routera, klikam na wireless, klikam save settings, bez zmieniania czegokolwiek, albo robię lekki reboot - wszystko przez przeglądarkę i po chwili znowu działa (na kolejne 15 min.)
Czy ktoś wie gdzie może być tego przyczyna ? Myślałem że to problem nakładających się numerów IP, dlatego wpisywałem oddzielne MAC'i blokowałem sieć, odblokowywałem i już totalnie nie mam pojęcia co dalej. Router do wymiany ??
Z góry dziękuję za pomoc
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-07, 17:34 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 17:34 przez tadzikr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: problem z TP-Link WR 340
Czy na kabelku wszystko chodzi OK ?
Sprawdź, jeżeli będzie działał na kablu OK to zmień na jakiś inny numer kanału nadawania sieci wifi np.: o dwa w górę lub w dół.
Sprawdź, jeżeli będzie działał na kablu OK to zmień na jakiś inny numer kanału nadawania sieci wifi np.: o dwa w górę lub w dół.
-
Niestety zmiana kanałów nie pomaga
... Zmieniłem jeden w górę, dwa w górę i dwa w dół. Za bardzo też nie mam jak sprawdzić czy idzie po kablu bo router jest u mojego współlokatora w pokoju a on nie ma teraz kompa, a ja tam nie będę przesiadywał.

- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Musisz tam trochę jednak posiedzieć
i zaktualizować firmware przez kabel sieciowy. Chyba że masz najnowszy wgrany.

-
Coś myślałem o oprogramowaniu, a czy mam najnowszy to nie wiem...
Wgrywając oprogramowanie traci się gwarancję ??
Wgrywając oprogramowanie traci się gwarancję ??
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
Jeśli wgrasz autoryzowany ze strony producenta to nie tracisz gwarancji. Ale chyba do TP Linka innych nawet nie ma.
-
No to wgrany upgrade, zobaczymy na ile to pomogło
- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mam nadzieje że Ci nowy firmware pomoże. W większości przypadków pomaga. Daj nam znak jutro czy nadal zrywa połączenie.
-
"Znak" powiedzmy, że mogę dać już dzisiaj... DZIAŁA...
nie zerwało połączenia jakieś dobre półtorej godziny, także wątpię ( mam nadzieję że nie
)będzie nadal tak ładnie działać.
WIELKIE dzięki za pomoc !!

WIELKIE dzięki za pomoc !!