iPlus kontra Cyfrowy Polsat - HSPA+

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Noreck
Stały użytkownik forum

iPlus kontra Cyfrowy Polsat - HSPA+

Post autor: Noreck »

Mam propozycje aby wszyscy Ci, ktorzy maja mozliwosc korzystac z internetu w powyzszej technologii pisali w tym miejscu jak on dziala, szybkosci, pingi etc.
Naleze do osob ktore sa w zasiegu obu operatorow, internet w iPlusie juz moglbym miec, ale ciekawi mnie oferta Polsatu wiec moge poczekac do I kwartalu 2010 na ich oferte.
Inni pewnie tez sa ciekawi.
Awatar użytkownika
guteq
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: iPlus kontra Cyfrowy Polsat - HSPA+

Post autor: guteq »

Noreck pisze:Naleze do osob ktore sa w zasiegu obu operatorow
A sprawdzałeś może czy jesteś w zasięgu HSPA+ Plusa ? Jeśli tak, to plz daj cynk w jakiej okolicy mieszkasz (wystarczy tak z dokładnością do 2-3 przecznic :cwaniak: ) bo ja jeszcze nigdzie go nie namierzyłem :dobani:
Pozdro,
GutEQ
Noreck
Stały użytkownik forum

Post autor: Noreck »

Powinienem napisać w pierwszym poście że "jestem" w zasięgu obu sieci. Nie sprawdzałem tego sprzętem, bazuję tylko na ogólnie dostępnych informacjach.
transm
### BAN ###

Post autor: transm »

Ja ruszam teraz do wawy na testy począwszy od sochaczewa przez błonie i dalej wiec podam namiary na hspa+ będe 12 i 19 cel belwederska. Podam jak coś lac i cidy stacji.

W łodzi wjazd strykowska aż po północną w zasięgu hspa+ niestety w innym rejonie miasta będe pod koniec testu.
krzysztof.wojcik
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzysztof.wojcik »

Miejsce akcji Radom i okolice Cyfrowy Polsat/Play/Plus
M2 Netgear
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

transm
### BAN ###

krzysztof.wojcik pisze:Miejsce akcji Radom i okolice Cyfrowy Polsat/Play/Plus
Poczekajmy aż się trochę zagęści w polsacie:P i wtedy testujmy.
Awatar użytkownika
regedit

Post autor: regedit »

Czy w ofercie polsatu jest dostępny tylko modem zte?

Na stronie podczas konfigurowania planu taryfowego zauważyłem ciekawą rzecz. Nie płacąc abonamentu oczywiście wszystko wychodzi najdrożej. Zaznaczając umowę na dowolny okres, cena modemu maleje a abonament wynosi 1zł za 200MB + ewentualny pakiet na życzenie. Za każde 12 miesięcy więcej umowy cena modemu maleje o 100zł a zobowiązania wzrastają o 12x1=12zł rocznie :D Pewnie modem z simlockiem więc wychodzą z założenia, ze kupujący i tak będzie musiał bulić u nich.

P.S. Kiedyś widziałem modemy sierry w ofercie polsatu. Teraz tylko to niecieszące się dobrą opinią ZTE. Czy ten modem jest grzechu wart?
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

regedit pisze:Czy w ofercie polsatu jest dostępny tylko modem zte?
Tak, na razie są tylko ZTE, ale z czasem mają wejść, modemy od innych producentów. Sierra Wireless była tylko, na okres testowy tego internetu, a szkoda :(
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Sierra była żeby test wyszedł. :]
arek2751
Użytkownik forum

Post autor: arek2751 »

Witam, czy bielany wrocławskie są pokryte hspa+. Mieszkam za Wrocławiem, skonczyła mi się umowa w plusie. Chciałem sprawdzić na modemie plusa ale nie można wziąć go na próbe, i jestem w kropce.

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-11, 22:50 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-02-11, 22:50 przez arek2751, łącznie zmieniany 1 raz.
szalony

Post autor: szalony »

Ja mam ten modem ZTE z Polsatu - kupilem ta oferte tylko dla modemu hspa+ :hyhy: , bylem jak na szpilkach bo jakby modem mial smoka to do 7 dniu oferte bym oddal :D , tak uzywam go w Iplusie i dziala rewelacja - na razie zero problemow - pracuje stabilnie i bez zwieszen , duzym Plusem jest dolaczana do zestawu antena - nie ukrywajmy ten sprzet Polsatu najlepiej na komputery stacjonarne sie nadaje - oczywiscie nie w Polsacie ze wzgledu na smieszne limty :rotfl: , u mnie na Plusie ciagnie 8-10mb/s dosc czesto i Plus z oferta iplusopobieracza trafil w dziesiatke bo gdyby nie ta usluga to i 16gb byloby malo ;) ps a limit 1,2gb Polsatu jest w zapasie - zawsze sie przyda :)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

szalony 499 zł dałeś za ten modem ZTE ? Ja bym wolał dołożyć sobie "kilka złotych", i kupić Sierrę Wireless AirCard USB 309, jest niewiele droższa, a osiągi byłyby z pewnością nieco lepsze.
szalony

Post autor: szalony »

Duzo kalkulowalem i jednak oplacalo mi sie ten Polsat brac - mam CP telewizje i nie rezygnuje z niej ( zeby nie bylo mam tez N ;)) , modem za 99pln kupilem ,a ze dosc czesto mam ze w Iplusie jednak dokupuje mb za okolo 20pln to w sumie te 30pln za net od Polsatu mnie duzo nie kosztuje a limit 1,2 i tak wykorzystam . Dla osob co nie maja telewizji polsatu jednak oferta jest slaba a tak to moze byc pod warunkiem ze uzywamy w tym modemie Iplusa,BC,Orange itp :rotfl:
transm
### BAN ###

Kręce się po wawce i ani widu ani słychu o hspa+ na moim e1820 jadąc od sochaczewa przez błonie potem wjazd do wawki i kierunek na belwederską same hsdpa/hsupa na poziomie 6/1.6 D/U.

Począwszy od błonia nieźle w wawce też, jedyne co zauważyłem to na 3 btsy w sochaczewie umieszczone nisko test nie wypadł wzorowo sygnał na zewnątrz na poziomie 1-2 kresek i ogólny transfer od 1-2.6 mbs przed jak i za sochaczewem poziomy sygnału na granicy dla wcdma i hsdpa.
Ostatnio zmieniony 2010-02-18, 21:17 przez transm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
valdens

Post autor: valdens »

Czy ten internet od Polsatu działa też w Anglii? (mam już Cyfrowy Polsat w telewizorze)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

valdens pisze:Czy ten internet od Polsatu działa też w Anglii? (mam już Cyfrowy Polsat w telewizorze)
Ten internet nie działa w roamingu. Tylko i wyłącznie na infrastrukturze Aero 2.
ODPOWIEDZ