Jaki telefon wybrac do blueconnect ?
Moderator: Moderatorzy
- asiek120
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jaki telefon wybrac do blueconnect ?
Mam Blueconnect 39 i w chwili obecnej zmuszony jestem uzywac go na Nokii 6310i + Blue Soleil
Mam mozliwość zmiany telefonu na Nokie: N70; 6280; 6630; 6230i
Który z tych telefonów bedzie najlepiej się nadawał do łaczenia sie z netem ?
Dziękuję za pomoc.
Mam mozliwość zmiany telefonu na Nokie: N70; 6280; 6630; 6230i
Który z tych telefonów bedzie najlepiej się nadawał do łaczenia sie z netem ?
Dziękuję za pomoc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Jaki telefon wybrac do blueconnect ?
Odpowiedź jest tylko jedna - bierz N70 a to dlatego że bardzo dobrze działa jako modem w umts/edge a pozatym ma fabrycznie pełną wersję Opery Mobile - natywna
więc jak nie będziesz przy komputerze na samej N70 możesz praktycznie bez ograniczeń www i klienta email używać
Pozdrawiam.

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
- asiek120
A z tego telefonu bez problemu zdjemie sie sim locka ? (da sie tez kodami tymi ze stron www? czy lepiej sciagac w jakims serwisie)
- pluskwa_skarzysko
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kodami raczej sie nie bedzie dalo zdjac simlocka....
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

- asiek120
a serwis nokii też nie zdejmie ?
A co sądzicie o Sony Ericsson K600i ?
A co sądzicie o Sony Ericsson K600i ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja bym wziął 6630, gdyż możesz wgrać netmonitor i masz pełną kontrolę nad działaniem sieci. A do N70 netmonitora nie ma.szalony pisze:Odpowiedź jest tylko jedna - bierz N70 a to dlatego że bardzo dobrze działa jako modem w umts/edge a pozatym ma fabrycznie pełną wersję Opery Mobile - natywnawięc jak nie będziesz przy komputerze na samej N70 możesz praktycznie bez ograniczeń www i klienta email używać
Pozdrawiam.
6630 również ma umts/edge i jest sporo tańsza, a Operę możesz wgrać prawie na każdy tel.Do tego chyba ma większy wyświetlacz, jak chcesz tego używać.
Na simlocka uważaj, bo z 6630, 6280, N70 jest wielki problem. Serwis nie ma prawa zdiąć simlocka-tylko operator, albo magicy w różnych komisach. Niestety tu jest nowa platforma BB5 i <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> tylko jeden człowiek na świecie ją rozpracował. Mieszka w Serbii. Kupuj wyłącznie bez simlocka, inaczej to może być drogi bryloczek.

PS.K600i NIE MA EDGE.
- asiek120
Moze odpuscic sobie telefon na BB5 i wziąść Nokie 6230i.
Z niej chyba da sie zdjąć sim lock a i tak na BC39 nie rozwine za bardzo skrzydeł.
A 6230i ma EDGE to i tak lepiej by smigał internet.
Sam juz nie wiem. Pochodze po skupach i zobacze ile by mnie skasowali za wymiana na taki sam telefon tylko z Ery.
Z niej chyba da sie zdjąć sim lock a i tak na BC39 nie rozwine za bardzo skrzydeł.
A 6230i ma EDGE to i tak lepiej by smigał internet.
Sam juz nie wiem. Pochodze po skupach i zobacze ile by mnie skasowali za wymiana na taki sam telefon tylko z Ery.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Bardzo dobry wybór.Do tego Bluetooth.Simlock zdejmiesz bez problemu nawet sam przy pomocy internetu.asiek120 pisze: wziąść Nokie 6230i
- asiek120
No wiec chyba tak zrobie. A mozecie mi powiedziec na jaki transfer moge liczyć ? Da się wyciągnąc z 10 KB/s
I jeszce mam pytanko o telefon Samsung Z400. Warto rozważyć ten wybór? Bedzie kłopot ze zdjęciem sim-lock ?
I jeszce mam pytanko o telefon Samsung Z400. Warto rozważyć ten wybór? Bedzie kłopot ze zdjęciem sim-lock ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Znów się nie zgodzę. Ten telefon jest jedną generację wstecz. Nie ma UMTS i z netmonitorem jest problem (specjaly firmware, którego w dodatku chyba nie można dostać). Stary telefon a kosztuje tyle co taka 6630- a przecież nie ma co porównywać (symbian, funkcje itd.)Jaco pisze:Bardzo dobry wybór.Do tego Bluetooth.Simlock zdejmiesz bez problemu nawet sam przy pomocy internetu.asiek120 pisze: wziąść Nokie 6230i
Jeśli trafisz na nadajnik z GRPS to będzie to 5KB/s max, bo większość modemów/telefonów łączy się z pierwszym nadajnikiem o najsilniejszym sygnale. I wtedy będziesz mogła docenić właściwości 6630, bo będziesz mogła ominąć ten nadajnik i korzystać sobie z innego z EDGE albo nawet z UMTS.A mozecie mi powiedziec na jaki transfer moge liczyć ? Da się wyciągnąc z 10 KB/s
- asiek120
Cięzka sprawa 
za 7 dni bede wybierał ktorys telefon bo dopiero wtedy bede migl przedłużać umowe z orange.
Na dzień dzisiejszy z tego co mi powiedzieli 6630 ciezko juz u nich dostać wiec pozostaje 6280 lub N70.
Puki co skłaniam się na 6280 i szukanie po komisach takiego samego z ery i wymiana.
Ale jest jeszcze możliwość z Samsungiem Z400.
Warto go brać czy jednak zostać przy nokii ?

za 7 dni bede wybierał ktorys telefon bo dopiero wtedy bede migl przedłużać umowe z orange.
Na dzień dzisiejszy z tego co mi powiedzieli 6630 ciezko juz u nich dostać wiec pozostaje 6280 lub N70.
Puki co skłaniam się na 6280 i szukanie po komisach takiego samego z ery i wymiana.
Ale jest jeszcze możliwość z Samsungiem Z400.
Warto go brać czy jednak zostać przy nokii ?