witam
Musze połączyć kilka komputerów stacjonarnych(LAN) i laptopów(wifi) w sieć by miały dostęp do internetu.
Wszystkie przedstawiłem na obrazku zeby byla całkowita jasnoc:)
jestem juz w posiadaniu wyrysowanych urządzeń wiec prosze nie polecać inncyh jesli to nie jest konieczne.
Proszę o info odnośnie trybów pracy acces pointów i czy w ogole da sie to wszystko tak połączyć jak myślę.
z góry dzieki za pomoc
połączenie 3 ap
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: połączenie 3 ap
Nie potrzebny ci tryb WISP+UR tylko sam UR. I albo zadziała albo nie, w jednym domu lepiej jednak prowadzić kable.
Chyba, że dobrze rozumiem - na dolnej kondygnacji komputery są podłączane tylko kablami? Jeśli tak to lepiej oba urządzenia ustawić w tryb Client.
Chyba, że dobrze rozumiem - na dolnej kondygnacji komputery są podłączane tylko kablami? Jeśli tak to lepiej oba urządzenia ustawić w tryb Client.
-
- Początkujący użytkownik forum
nie, do AP'ka ktorego opisalem z trybeb WSIP+UR che podpinac sie pod wifi i lan... a acces ponit po prawej stronie ma odbierac sygnal wifi od tego wlasnie z WSIP+UR bo od tego na pietrze nia zlapie sygnalu przez stropJo_gurt pisze:Nie potrzebny ci tryb WISP+UR tylko sam UR. I albo zadziała albo nie, w jednym domu lepiej jednak prowadzić kable.
- wojteks
- *** Administrator ***
Prędzej złapie przez strop niż przez tyle ścian. Ten router od neostrady dałbym bliżej środka i WL5460 pracowałyby raczej jako AP CLienty.cristians pisze:bo od tego na pietrze nia zlapie sygnalu przez strop
Nie pomagam na PW!