Witam,
mam pewien problem...
posiadam internet neostrada 1mb rozdzielona za pomocą routera tp-link td-w8910g(umieszczony na pietrze) do 1 komputera i drugiego takiego routera, który tworzy siec bezprzewodową i przesyła dalej neta do kompa (skretka). Teraz tak: Zasięg jest ograniczony więc kupiłem Ap edimax ew-7206apg(umieszczony na parterze) chciałbym żeby sygnał z routera był wysyłany do ap a ap rozsyłał go do lapka hmm jakieś propozycje? lecz nie wiem jak skonfigurować tego AP, i mam pytanie czy jeżeli sygnał z routera będzie wysyłany do ap to czy istnieje możliwość połączyć się na pietrze z routerem czy trzeba będzie z AP? trochę namotałem ale mam nadzieję, że zrozumiecie;p
problem konfiguracji ap z routerem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: problem konfiguracji ap z routerem
Połącz router z AP skrętką, a AP ustaw w tryb Access Point. Oczywiście można też bezprzewodowo, np. w trybie universal repeater (o ile to AP ma taki tryb) ale to nie zawsze działa jak należy.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: problem konfiguracji ap z routerem
hmm, tak tak wiem o tych trybach próbowałem ale nie wychodziło może jakies podpowiedzi co do konfiguracji tego ap? czytałem dużo forów ale nic nie działa(chyba że ja coś źle robie) W gre wchodzi tryb universal repeater bo chciałbym żeby działało to bezprzewodowo. Z góry dziękuje za podpowiedzi