Neostrada i PS3
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Neostrada i PS3
Witam. Nie dawno zmieniłem dostawce interneu ze zwykłej radiówki z której co chwilę rozłączało na neostradę 2mb. I tak się zastanawiam, czy mógłbym jakoś stworzyć sieć bezprzewodową w swoim domu za pomocą karty wi-fi, aby mieć dostęp do internetu na moim ps3 oraz psp? Tak wyglądają moje połączenia sieciowe: Zdjęcie proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Neostrada i PS3
Możesz zrobić siec <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>, ale nie wiem czy PS3 działa poprawnie w ad-hoc.
Inne rozwiązanie to oczywiście router ADSL i podzielenie za jego pomocą łącza na PS3 i komputer. Jeśli chcesz grac po sieci to nawet lepszy router bo łatwiej na nim ustawić tunelowanie lub DMZ (cały ruch idzie jak leci) dla danego IP.
Spokojnie do tego wystarczy np. TP-Link TD-W8901G za 80 zł.
Inne rozwiązanie to oczywiście router ADSL i podzielenie za jego pomocą łącza na PS3 i komputer. Jeśli chcesz grac po sieci to nawet lepszy router bo łatwiej na nim ustawić tunelowanie lub DMZ (cały ruch idzie jak leci) dla danego IP.
Spokojnie do tego wystarczy np. TP-Link TD-W8901G za 80 zł.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Też polecam router.
PS3 nie powinna mieć problemów z Ad-Hoc, PSP natomiast jest mocno ograniczone w tym względzie - do PSP tylko router.
Inna sprawa, że nie bardzo jest po co podłączać PSP do Netu.
PS3 nie powinna mieć problemów z Ad-Hoc, PSP natomiast jest mocno ograniczone w tym względzie - do PSP tylko router.
Inna sprawa, że nie bardzo jest po co podłączać PSP do Netu.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jednak muszę kupić router. Dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam