modem my wave fw2012t

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
arusryba
Początkujący użytkownik forum

modem my wave fw2012t

Post autor: arusryba »

Witam wszystkich forumowiczow :D
jestem na forum nowy i nie bardzo czaje co mam zrobic z tym modemem wiec od razu przejde do rzeczy
problem polega na tym ze moja kolezanka przywiozla z wloch modem my wave fw 2012t z jakiejs limitowanej edycji warriors z sieci WIND i chcialaby by tu w polsce korzystac z internetu play ale nie moze polaczyc sie z internetem a sygnal zasiegu jest 72 % ale wyskakuje napis connecting failed i moje pyatnie jest takie dlaczego nie moze sie polaczyc czy w tym modemie jest jakas blokada sim lock czy cos innego????????
czy potrzebne sa do tego jakies sterowniki?????
prosba do moderatorow zeby ewentualnie przeniesli temat w inne miejsce
dziekjue :ok:
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: modem my wave fw2012t

Post autor: Blido »

arusryba pisze:moja kolezanka przywiozla z wloch modem my wave fw 2012t z jakiejs limitowanej edycji warriors z sieci WIND i chcialaby by tu w polsce korzystac z internetu play ale nie moze polaczyc sie z internetem a sygnal zasiegu jest 72 % ale wyskakuje napis connecting failed i moje pyatnie jest takie dlaczego nie moze sie polaczyc czy w tym modemie jest jakas blokada sim lock czy cos innego?
Gdyby był simlock to modem w ogóle nie zalogowałby się do sieci. koleżanka nie może się połączyć, ponieważ nie skonfigurowała APN. To moze pomóc: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=97704
ODPOWIEDZ