comander, predkosc polaczenia 115,2 Kb/s?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal_99
Stały użytkownik forum

comander, predkosc polaczenia 115,2 Kb/s?

Post autor: michal_99 »

chodzi mi o to ze mam iplusa, modem comander. jak polacze sie z netem to mam na pasku ta predkosc polaczenia 115,2 Kb/s ale mam edge i jak robie pomiary predkosci neta to wychodzi mi w granicach 100 Kb/s. Da sie jakos zrobic zebym mial lepiej? patrzylem tam w ustawieniach modemu no i tam gdzie jest "maxymalna predosc" nie moge ustawic wiecej jak te 115,2 bo to jest najwieksza wartosc tam. co zrobic?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: comander, predkosc polaczenia 115,2 Kb/s?

Post autor: Jaco »

Na prędkość pokazywaną na pasku zadań nie masz co zwracać uwagi.Jedynym co pozwoli Ci sprawdzić czy jesteś w zasięgu EDGE jest zainstalowanie NetMetera i pobieraniu plików.Jesli prędkość będzie powyżej 10Kb/s to jest EDGE.Ja na Nokii 6230 ustawiłem prędkość ponad 900 i myślisz że taką miałem.NIE.Także nie zwracaj na to uwagi co pokazuje pasek.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

O commanderze i tej prędkośći 115kb/s było już napisane na tym forum. Tam coś chyba trzeba przestawić w opcjach, żeby było na 230kb/s. Na pewno ten modem pozwala na więcej niż 115kb/s, ale musisz poszukać.
Awatar użytkownika
forester
Użytkownik forum

Post autor: forester »

Hej to już było ale ci pomogę też mam comandera(1 rok).To co widzisz w trayu to jest max pręd. portu którą możesz zmienić ale po zalogowaniu się do sieci przez managera lub programu pin, następnie zamykasz iplus manager i z połączeń sieciowych wybierasz połączenie z modemem comander we właściwościach -konfiguruj- zmieniasz na 230 kbs i masz max dostępne prędkości "edgowe" u mnie to 15-18 kB/s.Pozdrawiam może ci pomogłem jak nie to pisz do mnie na GG masz w moim profilu.
ODPOWIEDZ