SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Z powodu pingu (czasu reakcji) wymieniłem radiówkę. Zaryzykowałem i wybrałem Orange Freedom Pro. Po pierwszych testach byłem zaskoczony dobrymi osiągami (Download: 180kb/s , Upload 60kb/s)i szybkością wczytywania się stron. Niestety ping mam wysoki 90-120ms. Jak dla mnie to dużo ponieważ gram w counter strika 1.6 a norma ping to 40-60.
Ping ten jest stały próbowałem rozłączyć gg i różne komunikatory wyłączyłem zapory i nic! był taki sam. Jakość sygnału jest b.dobra. Nie wiem o co z tym chodzi jak znacie jakieś sposoby na obniżenie pingu to proszę o podanie go.
yyy chodzi mi o to ze pobiera ponad limit download:180 KB i uplad: 60 Kb to raczej dobry wynik (gdzie standard ma właśnie 120Kb i 30 Kb ). Wiec nie narzekam strony też szybko sie wczytują tylko ten ping wysoki. Czytałem i niektórzy maja dobry czyli ok 60 ms
VeloX pisze:gdzie standard ma właśnie 120Kb i 30 Kb
I znowu mylisz jednostki. Tak nie da się dyskutować. Prawidłowe jednostki to podstawa wszelkiej rozmowy. Nie możemy się tu domyślać 120kb czy 120kB czy 120Kb.
Na obecną chwilę OFPro nie ma ograniczenie prędkości na usera i nie ma limitu ściąganych danych. Ten ping to mierzysz na nieobciążonym łączu czy jak na maksa z torrenta ssiesz?
Właśnie od dzisiaj jestem(mam nadzieję)szczęśliwym posiadaczem CDMA-i po przesiadce z EDGE jestem zadowolony Dowload mam 491kbps, Upload 49kbps-oczywiście to w speedteście.Myślę że po kupnie anteny zewnętrznej coś się poprawi-dioda świeci się na pomarańczowo-jak obczaję sprzęt to może zobaczę po wi-fi , wtedy postawię ruter bliżej okna.Muszę zobaczyć jak jest w grze online ,ale powinno działać-wcześnie rano grałem i na EDGU w Left 4DEad-cieło się ale można było pograć.
Ok nie pisze nic już o jednostkach bo pewnie wojteks znów mnie będziesz poprawiał (a nie o to tutaj chodzi) szukam pomocy. Ping sprawdzałem w grze CS, i w komunikatorze Ventrilo.
Próbowałem wył programy które mogłyby obciążać sieć ale to nic nie zmienia. Wygląda to tak jakby ping był stały nie spada poniżej 90ms. Nie wiem czy to jakieś ograniczenie? czy co. Jak miałem radiówkę to przynajmniej po 22:00 był ping normalny a tu zawsze taki sam.
Wreszcie wyłuszczyłeś dokładnie problem. Jeżeli ping jest zawsze taki sam to należy domniemywać że w tej lokalizacji (z tej stacji bazowej) lepszy nie będzie. Przyczyny moga być rózne, np. dosył do bazy radiolinią a nie światłowodem czy coś podobnego.
Łącza radiowe nie są do grania. W quake i inne gry nie da rady grać z najlepszymi (wtedy ping powinien wynosic max 15). Nie tak był cel usługi. Musisz przesiąść się na kabel. Żadne radio nie zaoferuje Ci lepszych parametrów.
Witam, ja mam ping na poziomie 80-110, to nie prawda ze nie da się grac w sieci, z powodzeniem pogrywam w gears of war, lagi się zdarzają ale nie często