Użytkownicy UMTS

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rewqqq
Początkujący użytkownik forum

Użytkownicy UMTS

Post autor: rewqqq »

Czy u was strony też otwierają się z prędkością max. 4.5 KB, a dopiero przy ściąganiu jakiegoś pliku prędkość wzrasta (max 22 KB)? Chciałbym kupić telefon z UMTS ale nie wiem czy to coś zmieni. Rzadko coś ściągam, bardziej zależy mi na szybszym otwieraniu stron. (nokia 3220+simdata+PC)
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Użytkownicy UMTS

Post autor: Tomekłódź »

Bo masz tak ustawioną przeglądarkę. Zainstaluj sobie firefox-a i do tego wtyczkę fasterfox i ustaw w niej wiekszą liczbę połączeń. Wtedy strony będą się otwierać szybciej.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
dziadman
Użytkownik forum

Post autor: dziadman »

Przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy (może poza IE)... mam Opere (8,54, 9,02 oraz bete 9,1), FF (1,5 i 2), kameleona, flocka, IE (6 i 7) i konquerora i we wszystkich pobieranie stron z serwerów www wygląda podobnie - to w większości przypadków zależy od serwera. Bardzo rzadko portale pobierają sie szybciej niż 5 czy 6 kB/sek. Z kolei di.com.pl, my.opera.com czy joemonster.org potrafią sie "ciągnąć" z prędkością po 25kB.

Co do samej przeglądarki... nie ma sensu instalować FF i potem jeszcze instalować dodatki. W Operze na dzień dobry masz możliwość ustawienia maksymalnej ilości połączeń z serwerem oraz maksymalnej ilości połączeń w ogóle.
Ostatnio zmieniony 2006-11-13, 10:27 przez dziadman, łącznie zmieniany 1 raz.
gram tak by by? ASem jak jan walczak
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Nie wiem czemu ale mi się strony otwierają szybko ęrednio to ze 20 kB/s. A jak grafiki ciągnie jakieś obrazki na przykład z onetu to i 45kB/s :D
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
ODPOWIEDZ